fcb.portal.reset.password

Jordi Monés lliura un dels premis / FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Aquest dimecres s’han entregat els premis ‘Classe sense fum’ a diverses escoles de Catalunya que tenen l’objectiu que els adolescents d’entre 12 i 14 anys no fumin o que comencin tan tard com sigui possible. Un lliurament de premis en què ha estat present Jordi Monés, directiu del FC Barcelona responsable de l’àrea mèdica i un dels grans impulsors de la campanya ‘Camp Nou sense fum’.

El projecte s’emmarca en la iniciativa ‘Smoke-free Class’, que s’ha validat científicament en diversos estudis epidemiològics i que es realitza a Barcelona des de l’any 1997 i a tot Catalunya des del 2004. En aquest programa hi han participat un total de 4.431 alumnes de 168 aules de 55 centres escolars de Catalunya.

El Barça, col·laborador actiu

El programa, coordinat conjuntament per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el Departament de Salut i el Departament d’Ensenyament, compta amb la participació de patrocinadors i col·laboradors diversos com l’Agència Catalana de la Joventut, l’Associació Espanyola Contra el Càncer, la Fundació ‘La Caixa’ i el Futbol Club Barcelona. Cadascuna d’aquestes institucions patrocina un premi específic, centrats en el marc de la promoció de l’oci actiu saludable.

Camp Nou sense fum

El FC Barcelona, a banda de col·laborar amb els premis ‘Classe sense fum’, fa prop de dos anys que intenta eradicar el fum del Camp Nou. Aquesta mesura es va prendre després de ser aprovada per l’Assemblea de Compromissaris del 2011 amb 538 vots a favor.

Gràcies a aquesta iniciativa el Barça va ser premiat per la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC) i, a més, el Club i la Comissió Europea van arribar a un acord per unir esforços en la lluita contra el tabac. Aquesta iniciativa conjunta és el resultat comú del projecte del Club ‘Barça sense fum’ i la campanya de la Comissió Europea ‘Els exfumadors són imparables’, per ajudar els ciutadans europeus a deixar la seva addicció al tabac.

Els guardonats

- Primer premi
Estada en un alberg de la Xarxa de Joventut

Institut Almatà – 2n ESO A de Balaguer

- Segons premis
Bateig de vela al Port Olímpic

Institut Lluís Companys – 1r ESO C de Tordera
Institut Infanta Isabel d'Aragó – 2n ESO E de Barcelona

- Tercers premis
Rocòdrom

Institut Joan Roig – 2n ESO A de Tarragona
Institut Nicolau Copèrnic – 1r ESO A de Terrassa
Escola Piaget – 1r ESO A de Barcelona

- Premi al millor eslògan
AECC: visita Circuit de Montmeló

Institut Abat Oliba – 2n ESO C de Ripoll
“Fàcil d'entrar, difícil de sortir”

- Premi a la millor activitat creativa
Visita a les instal·lacions del FCB i entrenament del primer equip

Institut Montsacopa - 2n ESO A d’Olot
Vídeo “No et fumis la vida enlaire”

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();