fcb.portal.reset.password

El FC Barcelona i l’ABJ celebren el Memorial Kubala / FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Qui va ser un dels líders del Barça de les Cinc Copes i va deixar petit el camp de Les Corts, fet que va obligar a construir el Camp Nou, Ladislau Kubala, ha estat homenatjat aquest dimarts al migdia. Sota el nom ‘Memorial Kubala’, el FC Barcelona i l’Agrupació Barça Jugadors han organitzat a l’Auditori 1899 aquesta jornada en memòria del davanter hongarès. La sala s’ha omplert per retre homenatge “a l’home i a la llegenda, i honorar la seva memòria i el seu llegat”, com ha dit Manel Vich, encarregat de fer la presentació de l’acte.

Un excel·lent com a futbolista i com a persona

El vicepresident de l’Àrea Social Jordi Cardoner ha reconegut durant la seva intervenció que “és un honor poder participar del que ha de ser una jornada de records. Un retornar a descobrir el patrimoni del nostre club, que són les persones”. Cardoner no només ha elogiat les seves qualitats com a futbolista, “sinó també l’excel·lència com a persona”.

Tothom que ha participat ha coincidit que segurament mai seran suficients els homenatges que se li facin a Kubala. En aquest sentit el directiu Silvio Elías, representant de la Junta Directiva a l’ABJ, ha comentat que “és un dia molt emocionant, és una de les coses que mínimament podem fer per aquesta persona que va marcar una fita a la història del nostre Club”. I en el mateix sentit s’ha pronunciat Ramon Alfonseda, president de l’ABJ, que ha comentat: “Kubala és una persona que va fer gran el nostre Club i va fer petit Les Corts. Va fer gran els seus companys i va recuperar la il·lusió als culers”.

“La persona i el personatge mereix un homenatge constant”

Després de les primeres intervencions ha estat el torn del periodista Frederic Porta, autor del llibre ‘Kubala’, i que ha fet una glossa sobre la figura de l’hongarès. “La persona i el personatge mereix un homenatge constant”, ha comentat. I ha parlat de la “revolució Kubala”, ja que entre altres coses “va ser un autèntic fenomen de masses en uns temps molts diferents als d'ara”. Ha acabat reconeixent que el jugador “va encetar l’era moderna del Club”, i apuntant que només coneix dos futbolistes que amb només una pilota siguin feliços: “Kubala i Messi”.

Taula rodona per finalitzar

El Memorial Kubala ha finalitzat amb una taula rodona al voltant de la seva figura i en què han participat els exjugadors Ferran Olivella, Justo Tejada, Luis Suárez, el periodista Enric Bañeres, i Laçi Kubala, fill de Ladislau. Tots ells han explicat anècdotes i històries, i han destacat les ‘cuixotes’ de Kubala. El seu fill ha reconegut que feien 74 centímetres.

Exposició de Kubala

Fins al 23 de juny, l'Auditori 1899 acollirà una exposició anomenada 'Memorial Kubala', amb peces històriques del mític jugador triades pel fons del Museu del FC Barcelona i de les col·leccions privades del Daniel Crespo, Joan Caimel i Dr. Fornés. Els horaris d'obertura són de dimarts a dissabte, de 9.30 a 19 hores, i diumenge, de 9.30 a 14.30 hores.

Tornar a dalt