fcb.portal.reset.password

Aquest dilluns s’ha inaugurat la convenció anual de la Fundació Laureus Sport for Good / FOTO: ÁLEX CAPARRÓS-FCB

Aquest dilluns s’ha inaugurat, a les instal·lacions del FC Barcelona, la convenció anual de la Fundació Laureus Sport for Good en un acte que ha comptat amb la presència del president de Laureus, el Dr. Edwin Moses; el president del FC Barcelona, Sandro Rosell; el vicepresident Carles Vilarrubí i el president de la Fundació Laureus Espanya, Gabriel Masfurroll.

El Laureus Global Summit reuneix representants de més de 100 projectes esportius internacionals en comunitats amb el suport de Laureus. A Barcelona, líders de projectes de 34 països s'han unit a Membres de l'Acadèmia Laureus i representants d'altres organitzacions per compartir coneixements i innovació en l'àrea del desenvolupament de la joventut a través de l'esport.

Llegendes de l’esport, presents

Durant l’acte, Edwin Moses ha estat acompanyat per membres de l'Acadèmia Laureus entre els quals hi havia la llegenda olímpica de la natació, Mark Spitz, el cinc vegades guanyador del Tour de França Miguel Indurain, el boxejador Marvelous Marving Hagler, l'atleta paralímpica britànica Tanni Grey-Thompson, l'esquiador Franz Klammer i els grans del rugbi com Sean Fitzpatrick, Morné du Plessis i Hugo Porta.

La Fundació Laureus Sport for Good i el FC Barcelona col·laboraran en el futur en el desenvolupament de projectes amb l'objectiu de millorar l'educació, salut i integració social de comunitats poc privilegiades. A Espanya, la Fundació Laureus compta amb diversos projectes, entre els quals el de "Jóvenes Atletas" amb Special Olympics que promou la pràctica esportiva entre nens amb deficiències i "Para Nuestros Héroes" amb Fundación Alex, a través del qual es beca entitats per a la promoció de l'esport adaptat.

"Ens enorgulleix poder posar el Barça al servei de les persones que més ho necessiten, especialment dels nens i la joventut. I ho fem, utilitzant l'esport, tots els seus valors i la seva poderosa força per unir les persones, com sempre ha destacat Nelson Mandela, Patró de Laureus", ha afirmat el president Sandro Rosell.

L’esport, “eina per al canvi social”

“Aquesta és una reunió única d'experts en la utilització de l'esport com a eina per al canvi social. Els projectes recolzats per Laureus arreu del món estan donant fe de com l'esport pot influir positivament en la gent jove. En Laureus estem experimentant aquest impacte tot l'any, amb experiències de joves sortint de bandes juvenils, aconseguint ocupació i millorant el seu rendiment físic i intel·lectual. La finalitat d'aquesta convenció és posar en comú aquestes pràctiques per crear una xarxa global forta dels projectes de la Fundació Laureus Sport for Good, un espai on compartir idees, coneixements i bona metodologia. Tot això es tradueix en un major impacte en els nens i les comunitats, ja que els projectes aprenen dels processos que hi ha en altres països. Amb els problemes que vivim actualment, hauríem de doblegar els nostres esforços per ajudar la gent jove. Per això estic encantat de poder assistir a Barcelona a aquesta important reunió i m'agradaria agrair el suport de Sandro Rosell i tot l'equip del FC Barcelona", ha afegit, per la seva banda, Edwin Moses.

En l'actualitat, la Fundació Laureus a Espanya impulsa projectes per donar suport a centenars de joves que pateixen exclusió social. Gabriel Masfurroll, el seu president, ha afirmat sentir-se “molt satisfet per tot el suport que s'ha rebut a Espanya per part de la Fundació Laureus Sport for Good per promocionar les activitats que ajuden nens i persones amb diferents capacitats a través de l'esport a Espanya. Concretament en la situació actual, l'enfocament de Laureus Espanya és clau per ajudar un país que ha estat sempre actiu en aquesta lluita".

Al migdia, els membres de l'Acadèmia Laureus visitaran Llars Mundet, on es desenvolupa el projecte de Special Olympics i en el qual participaran representants dels projectes de Laureus internacional.

Què és la Fundació Laureus Sport for Good?

La Fundació Laureus Sport for Good està compromesa amb la utilització de l'esport com a eina per millorar la vida dels joves. Els membres de l'Acadèmia Laureus ofereixen el seu temps de forma voluntària per ser ambaixadors de la Fundació Laureus. Des de la seva concepció, Laureus ha recaptat més de 55 milions d'euros per donar suport a projectes esportius en comunitats de tot el món.

El FC Barcelona va guanyar el Premi Laureus al Millor Equip de l’Any el 2011, i la ciutat de Barcelona va ser amfitriona dels Premis Laureus de l’Esport els anys 2006 i 2007. Aquest any 2012 és especialment significatiu, ja que la ciutat celebra el seu 20è aniversari com a organitzadora dels reeixits Jocs Olímpics i Paralímpics del 1992.

Tornar a dalt