fcb.portal.reset.password

Sandro Rosell amb Simon Peres durant la visita que va fer el president del Barça a Israel / FOTO: DANIEL BARÓN

El president d’Israel i Premi Nobel de la Pau, Simon Peres, ha convidat el FC Barcelona als actes commemoratius del seu 90è aniversari, que se celebraran la setmana que ve a Tel Aviv i Jerusalem. Per aquest motiu, el president Sandro Rosell i el vicepresident Javier Faus es desplaçaran a Israel aquest diumenge a la nit per assistir a les celebracions.

Els representants del club blaugrana són els únics convidats del món de l’esport internacional. Entre les personalitats que seran presents en els actes de celebració de l’aniversari de Peres, nascut el 2 d’agost de 1923, es troben Bill i Hillary Clinton, Tony Blair i Mikhaïl Gorbatxov, entre d’altres.

Simon Peres i Sandro Rosell es van entrevistar el mes de febrer en el marc de la visita institucional que el FC Barcelona va fer a Israel i Palestina. Rosell va presentar a Peres el projecte per fer del FC Barcelona un pont de diàleg i pau entre els israelians i els palestins. Peres va acollir la iniciativa del club blaugrana amb molt d’entusiasme i des d’aquell moment la relació entre els dos dirigents ha estat molt estreta.

Els vincles de la Fundació

El Centre Peres per la Pau, que lidera el president israelià, fomenta la coexistència entre les dues comunitats mitjançant l'esport i l'educació dels infants i els joves. La Fundació del FC Barcelona col·labora amb Yala, el moviment social juvenil creat a iniciativa del Centre Peres per la Pau per fomentar la convivència entre els joves israelians i palestins, organitzant actes i activitats a les instal·lacions del Club quan visiten Barcelona.

Cal recordar que el FC Barcelona, amb el suport del Govern d’Israel i l’Autoritat Nacional Palestina, organitzarà el proper mes d’agost el FC Barcelona Peace Tour, una iniciativa que inclourà dos esdeveniments esportius per la pau en què hi participaran infants d’Israel i Palestina i que comptarà amb la presència de tots els jugadors del FC Barcelona.

Aquests clínics esportius, que tindran lloc el proper 3 d’agost a Palestina i el 4 d’agost a Israel, estan organitzats pel Centre Peres per la Pau, l’Associació de Futbol d’Israel i l’Associació de Futbol de Palestina.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();