fcb.portal.reset.password

La nova samarreta, a la FCB Botiga del Camp Nou / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

El FC Barcelona ha tancat la temporada 2011/12 amb un rècord històric de beneficis: 48,8 milions d’euros. Tal com ha explicat aquest divendres el vicepresident econòmic Javier Faus, el Club ha ingressat 494,9 milions d’euros i ha reduït les seves despeses fins als 441,1 milions. Comparat amb el curs anterior, el Club ha ingressat 21,5 milions més i n’ha gastat 31,5 menys, xifres que superen també amb escreix les previsions pressupostades ara fa un any. Javier Faus ha posat en relleu que aquests resultats espectaculars (ha insistit en la importància de la reducció de la despesa) s’han aconseguit sense la necessitat de vendre patrimoni ni cap dels jugadors de primera línia. A més, s’han afrontat inversions en jugadors (Cesc i Alexis) que han sobrepassat el pla de negocis de la Junta.

Pel que fa als ingressos, destaquen el creixement de l’11% tant en màrqueting com en temes vinculats al Camp Nou. “Les millores de taquillatge han estat espectaculars”, ha resumit Faus sobre aquest últim apartat. En canvi, ha reconegut que els ingressos de Mèdia, vinculats fonamentalment als drets de televisió, “han tocat sostre i no esperem increments en els propers 5 anys”.

L’estalvi dels variables

Quant a les despeses, que s’han reduït en un 6,6% respecte de l’exercici anterior, Javier Faus ha aclarit l’impacte en variables que ha suposat no haver guanyat la Lliga: 12 milions d’euros nets. “Si haguéssim guanyat la Lliga el benefici global seria de 36 milions d’euros i seguiria sent el més elevat de la història”, ha explicat, després de recordar que “no és cert dir que el Barça ha guanyat 50 milions per no guanyar la Lliga”.

L’estalvi d’aquests variables han estat un dels impactes positius del tancament d’aquest exercici, però no l’únic. També hi ha contribuït de manera important altres desviacions positives respecte del pressupost, com les millores pel que fa al Taquillage (“50 milions, l’ingrés més alt de la història en aquest concepte”, ha dit), a les vendes de les botigues Nike i de la FCB Megastore, l’estalvi que ha suposat l’externalització de Barça TV, la venda de Maxwell, així com altres traspassos, drets de formació i cessions, entre d’altres. Pel que fa a les desviacions negatives, el principal impacte en els comptes ha estat la liquidació dels contractes de Keirrison, Hleb i Henrique.

La massa salarial, estable

La massa salarial esportiva, comptant totes les disciplines del Club, es rebaixa lleument fins als 298 milions, en la línia d’estabilitat dels tres últims anys. “És complicat abaixar més aquesta xifra, treballarem per mantenir l’estabilitat”, ha comentat Javier Faus, que ha mostrat la seva satisfacció perquè aquests prop de 300 milions situen la ràtio del Barça (61%) molt a prop de l’indicador òptim del sector (55%).

Tal com va avançar Sandro Rosell en el balanç de la temporada, el Club destinarà gran part d’aquests beneficis a reduir el deute net, que s’ha rebaixat dels 365 als 335 milions d’euros a 30 de juny de 2012, segons les xifres auditades. En les dues últimes temporades, el deute net s’ha reduït en gairebé 100 milions d’euros.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();