fcb.portal.reset.password

El Camp Nou va presentar aquest aspecte / ÀLEX CAPARRÓS - FCB

El Camp Nou va ser aquest dissabte l’escenari del ‘Concert per la Llibertat’, organitzat per diverses entitats i coordinat per Òmnium Cultural. Unes 90.000 persones es van donar cita a l’Estadi del FC Barcelona per escoltar en directe les 42 cançons interpretades per 446 artistes. L’esdeveniment va ser, segons els organitzadors, “un clam de la societat civil per reclamar, a través del llenguatge universal de la música, el dret del poble català i de tots els pobles del món a poder decidir lliurement i democràticament el propi futur”.

El concert es va dividir en dos grans blocs i va comptar amb l’actuació d’artistes de diversos països i diverses generacions, com Lluís Llach, Peret, Dyango, Sopa de Cabra, Fermin Muguruza, Elèctrica Dharma, Pastora, Gossos, Maria del Mar Bonet, Franca Masu, Marina Rossell, Beth, Pascal Comelade i Ramoncín. També es van llegir textos de Bertol Brecht, Jacint Verdaguer, Miquel Martí i Pol, Montserrat Abelló i Salvador Espriu, entre d’altres.

Fira d’entitats i recollida massiva d’aliments

A més, en paral·lel al concert, a les 17 hores es van obrir les portes de la fira d’entitats ubicada a l’exterior del Camp Nou i la Federació Catalana dels Bancs dels Aliments va organitzar una recollida massiva d’aliments dins la campanya ‘La fam no fa vacances’.

L’esdeveniment va acabar amb la interpretació de Lluís Llach i de tota la resta d’artistes de la cançó “Tossudament alçats”, escollida pels organitzadors com a símbol i himne del concert.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();