fcb.portal.reset.password

‘Sports Illustrated’ analitza el FC Barcelona

‘Sports Illustrated’ s’endinsa en el món blaugrana per donar resposta a les preguntes al voltant d’un equip que s’ha convertit en una referència no només dins el panorama futbolístic en l’àmbit mundial, sinó també en l’àmbit esportiu en general. El reportatge, de nou pàgines i titulat ‘L’Equip del Món’, analitza el fenomen de la Masia, els èxits del primer equip de futbol en els últims anys, la voluntat social del Club, sense oblidar la figura de Leo Messi. Una anàlisi en què l’autor, Grant Wahl, no dubta a afirmar que “el Barça és l’equip dels nostres temps”.

La Masia, un model sense precedents

La revista explica que mentre uns equips ja consideren una sort que un jugador format a les categories inferiors formi part d’un onze inicial, al FC Barcelona, a través de la Masia, es treballa per formar campions. Un fet “sense precedents”, segons l’autor, i que és una evidència cada cop més damunt el terreny de joc. En aquest sentit, s’agafa l’exemple del partit de Lliga de Campions contra l’Spartak de Moscou en què vuit dels onze jugadors titulars eren formats a Can Barça, inclòs Leo Messi, el millor futbolista del món. A més, d’aquest partit es destaca l’actuació del crac argentí però també la de Tello, golejadors de la nit.

Un estil de joc únic

‘Pass and move’ (Passar i moure’s). Així es descriu l’estil de joc únic del FC Barcelona. “Hi ha una barreja de moviments i geometria que s’assemblen a una roda de calidoscopi que converteix l’atac en inexorable”. I explica que el tercer gol del Barça contra l’Spartak, fet per Messi a centrada d’Alexis, “és un autèntic gol d’equip”. I fa un símil amb l’atac de les serps. “Hi ha diferències entre la picada de cobra i la lenta asfixia d’una pitó. Les dues són letals”.

El millor equip de tots els temps?

La revista es pregunta si el Barça és el millor equip de la història. A més de recordar les paraules de Sir Alex Ferguson en què reconeixia fa poc temps que des que és entrenador “és el millor equip” que ha vist, la publicació també ha consultat el famós comentarista de beIN Sport Television, Ray Hudson, sobre aquest tema. L’analista ho té clar. “Quan intento veure altres equips, altres Lligues, és com si acabés de llegir una novel·la meravellosa i torno a llibres de poesia infantil”. Steve Nash, dos cops MVP de l’NBA i culer reconegut, apunta que “guanyar a Espanya, a Europa i al món no té precedents dins l’era moderna”.

Messi, camí de ser el millor del món

Si es parla del FC Barcelona s’ha de parlar de Leo Messi. ‘Sports Illustrated’, que recorda que l’argentí va obtenir més vots als Estats Units que els campions de la NFL, NBA i NHL dins les votacions fetes per la revista el 2011 per escollir el millor moment esportiu de l’any, es pregunta si és millor jugador que Pelé o Maradona. Reconeix que no ha guanyat cap Mundial, però recorda que Pelé mai va jugar a Europa i Maradona no va guanyar mai la Copa d’Europa. L’autor no dubta a apuntar que “si continua guanyant els trofeus més importants en l’àmbit de clubs, i segueix batent xifres, no necessita cap Copa del Món per ser un dels grans”.

Johan Cruyff també és un dels noms il·lustres de la història blaugrana que apareix en el reportatge. I és que apunten que el seu llegat futbolístic, de triangulacions i possessió de pilota, és la filosofia del Barça.

Tornar a dalt