fcb.portal.reset.password

Carles Vilarrubí participarà dimarts a la conferència ‘Barça, esport, cultura i educació’ que es farà a París / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Coincidint amb el partit de Lliga de Campions entre el PSG i el FC Barcelona, la Universitat de París III - Sorbona Nova acollirà una jornada sobre el Barça i la cultura catalana que inclourà la conferència ‘Barça, esport, cultura i educació’ a càrrec del vicepresident institucional Carles Vilarrubí. Aquest acte s’emmarca dins el conveni signat el setembre passat entre el club blaugrana i l’Institut Ramon Llull per promoure la cultura catalana al món. Al novembre es va celebrar una jornada similar a Glasgow amb motiu del partit de Lliga de Campions que el Barça va disputar contra el Celtic.

Aquesta xerrada forma part d’una jornada sobre Barça i cultura catalana que es clourà amb un concert del grup Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien.

La conferència de Carles Vilarrubí, que començarà a les 10.15 hores i porta per títol ‘Barça, esport, cultura i educació’, explica com el Barça és un vehicle per a la recuperació de la identitat catalana i un instrument per a la integració dels nouvinguts. També mostra com els valors del Club són el treball en equip, l'esforç, el respecte, la humilitat i la tolerància.

Obrirà l’acte la rectora de la Universitat, Mme. Marie-Christine Lemardeley. També hi assistiran la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a França, Maryse Olivé; el director de l'Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Andreu Bosch; el delegat a París de l’IRL, Raül David Martínez; i el responsable acadèmic dels estudis catalans de la Universitat de la Sorbona Nova, Eric Beaumatin.

Amb el conveni que van signar al setembre, l’IRL i el FC Barcelona es proposen un doble objectiu. D’una banda, coordinar les potencialitats de totes dues institucions com a ambaixadores de la llengua i la cultura catalana i dels valors de la cultura vinculada a l’esport i a la catalanitat. I, de l’altra, agermanar la xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior que coordina l’IRL amb la xarxa internacional de penyes barcelonistes, per dur a terme activitats conjuntes. Hi ha unes 150 universitats de tot el món que ofereixen estudis catalans.

A la tarda, trobada barcelonista a Trocadero

El mateix dimarts a la tarda, Trocadero serà de nou el punt de trobada barcelonista abans del partit contra el PSG. A partir de les 17 hores, els aficionats desplaçats a París estan convocats en aquesta emblemàtica plaça parisenca. Una hora més tard, a partir de les 18 hores, es farà camí cap al Parc dels Prínceps.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();