fcb.portal.reset.password

Fotomuntatge dels capitans.

Ja és coneixen els cinc capitans dels equips professionals del FC Barcelona per a la temporada 2012/13 i tots ells tenen un tret en comú: es van formar en les categories inferiors blaugrana. Carles Puyol, Juan Carlos Navarro, Víctor Tomás, Aitor Egurrola i Jordi Torras tenen el sentiment culer molt arrelat.

Puyol: el cor

Carles Puyol va ingressar a la Masia el 1995. Quatre anys més tard debutava oficialment amb el primer equip per establir-s’hi. Des del 2004, quan va marxar Luis Enrique, n’és el capità. Als seus 34 anys, el central segueix sent un fix a l’eix de la defensa del Barça. És ja el segon futbolista amb més partits oficials de la història del Club.

Navarro: la Bomba

Juan Carlos Navarro va arribar al Barça el 1991, en categoria Infantil. S’estrenaria amb el primer equip el novembre del 1997. Des de llavors, l’escorta sempre ha jugat de blaugrana excepte una temporada, la 2007/08, quan va provar l’aventura nord-americana. Tornaria com un dels cracs del continent, i amb l’adéu de Roger Grimau, l’estiu del 2011, es convertiria en el capità del Barça Regal.

Tomás: la rauxa

Víctor Tomás juga a l’handbol barcelonista des del 1998, quan era cadet. Els seus primers passos amb el primer equip els faria al curs 2002/03. L’extrem barceloní, de 26 anys, és un dels jugadors més carismàtics del Palau pel caràcter que transmet sobre la pista i acaba d’heretar el braçal de Lazlo Nagy.

Egurrola: el 'pop'

Nascut a Barcelona el 1980, Aitor Egurrola va fitxar pel Barça el 1995. El seu debut oficial a la porteria de l’equip d’hoquei patins va ser el 1998. N'aprendria d’un mestre, com Carles Folguera i, 14 anys més tard, ara és ell qui ensenya a un dels porters de més futur, Sergi Fernández. La retirada de Beto Borregán situa Egurrola com a primer capità del conjunt dirigit per Gaby Cairo.

Torras: l’èxit

Jordi Torras va aterrar en edat cadet a la base del futbol sala blaugrana. El 1996, amb només 16 anys, disposaria dels primers minuts en el primer equip d’una secció que en aquell moment era semiprofessional. El 2003 iniciaria nous reptes professionals i tornaria al Palau el 2010, amb un palmarès de luxe. Al Barça Alusport ho ha guanyat tot en dos cursos històrics. Ara, amb 32 anys, els seus companys l’han escollit com a relleu de Javi Rodríguez a la capitania.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();