fcb.portal.reset.password

Els representants de la directiva blaugrana a Glasgow han lliurat una samarreta al rector de la universitat de la ciutat escocesa / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Carles Vilarrubí, en un instant de la conferència / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

La conferència "Barça: esport, cultura i educació" ha tingut lloc al Randolph Hall de la Universitat de Glasgow / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

La cultura catalana s’ha fet aquest dimecres un lloc a Glasgow, coincidint amb el partit de Lliga de Campions entre el Celtic i el FC Barcelona. I és que, fruit de del conveni entre el FC Barcelona i l’Institut Ramon Llull per a la promoció exterior de la cultura catalana, el vicepresident Carles Vilarrubí ha pronunciat una conferència que ha dut per títol “Barça: esport, cultura i educació” al Randolph Hall de la Universitat de Glasgow. En aquesta conferència, Vilarrubí ha explicat que el Barça és una plataforma per a la difusió de la identitat catalana i un instrument per a la integració dels nouvinguts.

Trets fets diferencials del FC Barcelona

El vicepresident blaugrana ha iniciat la conferència explicant, a partir de determinats moments històrics, què és i què representa el FC Barcelona. Uns fets, aquests, que ajuden a entendre per què el Barça és “més que un Club” i per què s’ha convertit en un dels clubs referents al món, en una de les icones del Segle XXI sense perdre la seva identitat i els seus trets diferencials. En aquest sentit, Vilarrubí ha incidit en com, més enllà dels èxits esportius, el FC Barcelona “s’identifica per ser un club català i catalanista, i que ho és perquè la seva història i les seves arrels estan intrínsecament lligades a Catalunya i al poble català”.

Vilarrubí ha explicat com, si bé la història és “una part essencial” per entendre per què el Barça és “Més que un Club”, aquest lema s’ha estès “a altres signes d’identitat com és el fet de ser un Club propietat dels seus socis, poliesportiu, que defensa uns valors que impregnen totes les accions de l’Entitat i l’educació dels seus esportistes” i també té “una vocació solidària que canalitza a través de la Fundació”.

La importància de formar esportistes i persones

Pel que fa als aspectes esportius que han convertit el FC Barcelona en una referència arreu del món, el vicepresident blaugrana s’ha referit al “seu estil de joc irrenunciable”. Un manera de fer, aquesta, que es transmet des dels equips formatius, en què els nens i nenes “reben una educació esportiva i humana basada en aquest estil i en els valors que formen part de l’essència del Club” i que té com a centre neuràlgic la Masia. “La Masia s’ha convertit en el símbol de l’ADN del Club: l’aposta pel planter”, ha explicat Vilarrubí.

Finalment, el vicepresident barcelonista ha fet referència a com l’arrelament del Club amb Catalunya s’ha fet palès en tots els àmbits culturals. Alberti, Dalí, Miró, Tàpies, Sagarra, Vázquez Montalbán, Josep Carreras, Ferran Adrià... són alguns dels artistes amb els quals el FC Barcelona ha mantingut una forta vinculació al llarg de la història. La darrera part de la conferència s’ha centrat en com, a través de la Fundació, el Barça canalitza la seva vessant social i solidària i la seva responsabilitat de país.

“El Barça és la millor plataforma per a la internacionalització de Catalunya”

Just després de l’acte, Carles Vilarrubí ha assegurat que “cal aprofitar la plataforma que és el Barça per ajudar a presentar Catalunya, Barcelona i la cultura catalana”. I ha insistit: “La millor plataforma que existeix per projectar Catalunya és el Barça”. A la vegada, el vicepresident blaugrana ha deixat molt clar que “ara és el moment dels polítics i de la gent, no que els clubs prenguin posició”, en referència a la posició que ha adoptat el Club pel que fa al moment actual.

“El Barça no vol tenir un posicionament polític, en qualsevol cas sempre estarà amb el que decideixi el poble de Catalunya. Només cal estar al costat del país, sense obviar que el nostre ADN és seguir el país i la direcció que decideixi la seva gent”, ha afegit en la mateixa línia.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();