fcb.portal.reset.password

Foto de grup a la Nova Masia /FOTO: ARXIU FCB

Fa un any la Masia-Centre de Formació Oriol Tort va entrar en funcionament a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. En aquest primer any, les instal·lacions han permès un avanç en el dia a dia dels jugadors i dels entrenadors, innovant en diversos aspectes que l’han fet única. El centre, amb 75 jugadors enguany (54 futbolistes i 21 esportistes de seccions professionals) ha agafat el relleu de l’antiga Masia, que va estar durant 31 anys en funcionament. Carles Folguera, director de la Masia, ha fet balanç d’aquest primer any per al programa ‘Promeses’ de Barça TV. Realitzar el batxillerat a La Masia, la pujada de jugadors del Juvenil al Barça B o aquest augment dels joves jugadors de les seccions que poc a poc van reforçant el primer equip de la seva secció corresponent, són alguns dels èxits d’aquest primer any.

La formació acadèmica i l’esportiva, al mateix nivell

Folguera es mostra molt content per la gran novetat que el FC Barcelona ha incorporat aquest any a La Masia: “el més important del pla d'accions del que hem desenvolupat aquest any seria, fonamentalment, l'acord que hem tingut per fer el batxillerat intern a la Masia per als nois del Juvenil A de futbol però també per als de les seccions professionals que entrenen en horari de matí”. Per a Folguera, tenir una bona educació és essencial per a poder transmetre els valors del Club allà on vagin, en el cas que no continuïn a la Masia.

“És un projecte pioner a nivell de clubs de futbol que ha sortit molt bé i l'hem de potenciar perquè és un tret i un segell distintiu. Hem complert una màxima que és fer compatible la seva formació esportiva amb la seva formació acadèmica d'alt nivell”, explica Folguera. En aquest àmbit, el director de La Masia també ha destacat la importància que han tingut les xerrades d’experts i exjugadors, com en Valentí Fuster o el Lilian Thuram, o els intercanvis amb l’Escolania de Montserrat o la visita a l’Auditori de Barcelona per presenciar un assaig i observar “les similituds que hi ha entre una orquestra i un equip d'esport col·lectiu”.

Unes millores que s’han vist potenciades gràcies a les noves instal·lacions del FC Barcelona que, entre d’altres coses, permeten als jugadors tenir tots els materials necessaris més a prop, així com una atenció més constant en tots els àmbits, ja sigui d’entrenadors, professors o el mateix director, en Carles Folguera.

Tornar a dalt