fcb.portal.reset.password

Cardoner, Blanch i Moix, en les obres de la nova seu de l'Àrea Social. FOTO: ÀLEX CAPARRÓS-FCB.

Les obres de la nova seu de l’Àrea Social del Club a l’antic edifici del Palau Blaugrana 2 segueixen avançant a bon ritme. L’espai, que acollirà la futura seu de l’OAB, l’OAP i l’OAE, així com la nova Sala París, a més d’una zona de restauració i d’un punt de trobada per als socis, estarà enllestit el primer trimestre de l’any que ve, segons el directiu de l’Àrea Patrimonial Jordi Moix.

En una visita recent, el vicepresident de l’Àrea Social Jordi Cardoner comentava: “Calia millorar les atencions, que s’oferien en instal·lacions precàries. Hem fet un espai còmode per a la gent que treballa i col·labora en el Club, i també el fem molt agradable per a la gent que vingui a realitzar qualsevol tasca”. I afegia: “Dignificar l’espai crea una empatia entre el lloc i la persona, cosa que fa més agradable passar-hi l’estona. La voluntat és la d’aconseguir un entorn familiar”.

Un altre aspecte

L’obra transformarà la cara de la cantonada sud de la travessera de les Corts amb Arístides Maillol. “Aprofitarem per endreçar la façana de la travessera amb la possibilitat de suports publicitaris o informatius del mateix Club”, explicava Moix. D’una banda, permetrà millorar l’atenció i la comoditat als socis i penyistes. De l'altra, la nova Sala París es convertirà en una sala polivalent per acollir grans actes, i fins i tot podrà ser llogada per empreses o particulars. “La nostra voluntat és que la nostra gent pugui gaudir de les instal·lacions durant tot l’any”, assenyalava Cardoner.

Per tant, l’objectiu de la nova seu és que sigui un punt de trobada molt confortable dels barcelonistes, que podran desenvolupar una activitat polièdrica i dotarà de molts més metres quadrats els seus centres. Per exemple, la zona de l’OAB, OAP i OAE (contigua) n’ocuparà uns 780 m² i la Sala París, uns 700 (amb una capacitat per a 550 persones). Així, ha de servir per dignificar l’activitat dels usuaris i, alhora, millorar l’entrada de persones i vehicles a l’Estadi. El Club busca que l’accés per Arístides Maillol (accés 14) es converteixi en l’entrada principal a les instal·lacions del FC Barcelona.

Moix indicava: “La reforma comporta un canvi de mentalitat de les 20 hectàrees del recinte de les Corts. Aquesta part de la travessera era la del darrere de la instal·lació. Generarem un altre nucli d’activitat relacionada amb el Club que ens pot donar pistes per al disseny del futur Espai Barça”. Moix situa la inversió “al voltant dels 2,8 milions d’euros”. “Ens dóna un marge de maniobra i d’activitat que va molt bé per al Club, a canvi d’una inversió relativament petita i que es pot amortitzar en 3 o 4 anys”.

Dos pisos de serveis

La nova seu de l’Àrea Social del Club utilitzarà bona part de l’estructura de l’anterior edifici, conegut com el Picadero. L’Oficina d’Atenció al Barcelonista, l’Oficina d’Atenció al Penyista, l’Oficina d’Atenció Especialitzada, la Sala París i la zona de restauració seran a la part superior, mentre que l’inferior estarà reservada per a un magatzem i vestidors per al personal (1.800 m²) que alliberarà l’Estadi de molta activitat, sobretot en dies de partit.

Cardoner en destaca “l’estètica i la funcionalitat”, i reconeix: “El que més m’agrada és haver mantingut la sensibilitat del que era el Palau Blaugrana 2”. Segons ell, “és important recuperar un pavelló que havia de ser destruït i que l’habilitat de l’arquitecte ha permès mantenir-ne l’estructura i els records que molts barcelonistes hi tenen”.

L’arquitecte que dirigeix l’activitat, Albert Blanch, apuntava: “A partir de la contenció econòmica, s’ha optat per l’aprofitament dels recursos i espais. Hi ha hagut molta dedicació per complir el programa de necessitats”. I afegia: “El nou ús social es pot definir com una adaptació d’un edifici esportiu a un d’industrial, però adaptat a les persones”.

Disseny impactant

La façana de la seu serà de color gris, coberta per safates d’alumini perforades i plegades que li aportaran una visió de moviment constant.

Tornar a dalt