fcb.portal.reset.password

Hi haurà referèndum per decidir el futur de l'Estadi / FOTO: ARXIU FCB

Per una àmplia majoria –el 89% dels vots-, els socis compromissaris han aprovat la convocatòria d’un referèndum per al projecte immobiliari del Camp Nou. El vicepresident de l’Àrea Econòmica i Estratègica, Javier Faus, en la seva exposició de l’Àrea Patrimonial dins del Pla Estratègic 2012-16, parlava de dues alternatives pel que fa al futur del Camp Nou: reformar-lo o construir-ne un de nou. Mentre que en el primer dels casos, ha apuntat que la despesa estaria al voltant dels 300 milions d’euros, en el segon ha deixat molt clara la intenció de no sortir de la ciutat de Barcelona i anunciava que el seu cost “no baixaria dels 600 milions d’euros”.

La importància de reduir el deute

Faus ha confirmat que “s’han encarregat estudis de viabilitat per saber quan costaran les dues alternatives”, i que en qualsevol cas “no es farà res fins que el deute no sigui inferior a l’actual”. A la vegada, ha deixat molt clar que, es prengui la decisió que es prengui, el Club “s’ha d’endeutar”, i que, per tant, “s’haurà de rebaixar el deute a nivells molt baixos”. El referèndum es podria dur a terme, doncs, en la temporada 2014/15 o en la 2015/16. Per acabar, ha ressaltat que “mai es farà res que condicioni l’excel·lència esportiva”.

Una decisió presa per sufragi universal

Just abans de procedir a la votació, el secretari i portaveu de la Junta Directiva, Antoni Freixa, ha deixat molt clar que, tot i que la Junta Directiva, d’acord amb les competències pertinents, “podria adoptar qualsevol acord que no estigui reservat a l’Assemblea”, com és el cas, aquesta gestiona el Club “moguda perquè les decisions transcendents siguin aprovades pel màxim nombre de socis”.

Aclarit aquest punt, Freixa, en nom de la Junta Directiva blaugrana, ha demanat als socis compromissaris l’autorització per a aquesta convocatòria, perseguint així que una decisió transcendental com aquesta “es prengui per sufragi universal”. “Som tots molt conscients de la transcendència d’aquesta decisió, tant per als socis i la Junta Directiva actuals com per a les generacions futures”, ha explicat. Una autorització que ha estat aprovada per 490 dels 550 socis compromissaris que han participat en la decisió: 34 han votat en contra, i 26 s’han abstingut.

Criteris per al referèndum

Antoni Freixa ha enumerat els criteris que se seguiran per poder participar en el referèndum a partir del qual es decidirà el futur del Camp Nou: només podran votar els socis majors d’edat, que no tinguin suspesa la seva condició com a tal, i amb una antiguitat mínima d’un any; la votació es farà presencialment a les instal·lacions del Camp Nou, en dia de partit; des de la convocatòria i fins al dia de la votació transcorreran un mínim de 30 dies laborables; en el cas de concretar-se l’autorització, s’obligarà la Junta actual i les futures a sotmetre a referèndum de l’Assemblea qualsevol decisió en aquest sentit; i es plantejaran opcions viables tant en l'aspecte tècnic, com urbanístic i econòmic, que no comprometin el projecte esportiu del Club. L’opció votada per majoria serà la que es dugui a terme.

Tornar a dalt