fcb.portal.reset.password

Carles Vilarrubí, a Salisbury. FOTO: www.adrianharrisphotography.co.uk

Carles Vilarrubí, a Salisbury. FOTO: www.adrianharrisphotography.co.uk

Catalunya és la convidada de la 41a edició del festival internacional d’arts de Salisbury, al Regne Unit. Es tracta del festival artístic de referència en aquell territori, el que obre la temporada d’estiu. Dura un mes aproximadament i dedica unes dues setmanes al coneixement d’un altre país. Amb anterioritat havia estat Rússia, l’Índia, la Xina o el Brasil, i en aquesta ocasió ha estat el torn de Catalunya.

‘Barça: esport, cultura i educació’

De la mà de l’Institut Ramon Llull, la intenció és portar a la ciutat britànica un tast de la cultura catalana, de tradició a modernitat, incloent-hi dansa, circ, cinema i conferències a l’entorn de la identitat catalana. En aquest context, el vicepresident de l’àrea institucional del FC Barcelona, Carles Vilarrubí, va presentar dimarts al vespre la conferència ‘Barça: esport, cultura i educació’, sobre els vincles del Barça amb la identitat catalana i els valors i trets diferencials del Club.

La conferència i posterior col·loqui es va desenvolupar en un auditori ple, amb unes 150 persones, i extraordinàriament coneixedor del futbol i del Barça. Explica el directiu blaugrana: “Era un públic molt heterogeni, però unit per l’interès per la cultura i la política catalana, així com per les particularitats de l’entitat, des de la Masia a la seva vocació democràtica amb els seus socis”.

Excepcionalment, sense partit

La intervenció de Vilarrubí va seguir la línia de les conferències realitzades a Glasgow i a la Sorbona Nova, amb motiu dels partits del primer equip amb el Celtic i el PSG i en el marc del conveni de col·laboració signat entre el FC Barcelona i l’Institut Ramon Llull amb la voluntat de sumar esforços per la projecció de la cultura catalana en l’àmbit internacional. “Ens ha sorprès l’èxit de les conferències a les universitats d’Escòcia i de França. Arran d’això ens han convidat per fer-ho en altres llocs”, comentava Vilarrubí a www.fcbarcelona.cat.

És per aquest motiu que, com a cas excepcional i sense cost per part del Club, el vicepresident va acceptar la invitació del prestigiós Ageas Salisbury International Arts Festival. En feia una valoració “extraordinària”, tant de l’acte al Regne Unit com del primer any de conveni amb l’Institut Ramon Llull: “És una satisfacció passejar la imatge del Club i els seus vincles amb el país per Europa”.

25 activitats a Anglaterra

El festival de Salisbury acull anualment unes 80.000 persones. Amb la participació del Barça, la programació catalana presenta 25 activitats. També s’inclouen mostres tradicionals com el concert inaugural a càrrec de la Cobla de Sant Jordi o l’actuació dels Castellers de Vilafranca i d’altres de contemporànies com les companyies Roger Bernat o La Troba Kung-Fú, a més d’un programa de nous films catalans.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();