fcb.portal.reset.password

La missa es va celebrar el 7 de novembre del 1982 / FOTO: ARXIU FCB

El 7 de novembre del 1982 el Camp Nou va viure una jornada històrica, ja que era la primera vegada que un Papa celebrava una missa en territori català. L’Estadi es va omplir de gom a gom amb 120.000 persones, una xifra que només es va tornar a aconseguir una vegada, tres anys i mig més tard, en el partit entre el Barça i la Juventus corresponent a l’anada dels quarts de final de la Copa d’Europa disputat el 5 de març del 1986. Un rècord que ara és impossible de batre, ja que la capacitat actual del Camp Nou és de 99.354 espectadors.

Un Camp Nou ple i silenciós

Per bé que va ploure a bots i barrals durant gran part del dia, els fidels van aguantar estoicament les inclemències del temps i van omplir les graderies d’un Camp Nou que s’havia ampliat l’estiu anterior per als Mundials de Futbol. A la dreta del gran altar muntat al davant de la Tribuna, es van ubicar dos mil cantaires dirigits pel director de la Coral Sant Jordi, Oriol Martorell. Abans de començar l’eucaristia, Joan Pau II es va adreçar en català als assistents davant un estadi excepcionalment silenciós.

A la Llotja del Camp Nou es van citar un gran nombre d’autoritats i representants del FC Barcelona. Cal destacar la presència del president de la Generalitat, Jordi Pujol; el conseller adjunt a la Presidència de la Generalitat, Miquel Coll i Alentorn i l’alcalde de Barcelona, Narcís Serra. Per la seva banda, el president del Club Josep Lluís Núñez i la seva esposa van seguir la cerimònia des de les immediacions de l’altar.

Tornar a dalt