fcb.portal.reset.password

Sandro Rosell lliura la Copa José Suñol a una representant de la família / FOTO: GERMAN PARGA - FCB

L'expresident Josep Suñol, que va dirigir el Club durant els anys 1935 i 1936, ha rebut aquest dissabte el reconeixement del barcelonisme, en un acte que ha combinat l'escalf del Camp Nou i una cerimònia privada, amb membres de la família i una àmplia presència de representants institucionals.

La Llotja del Camp Nou, abans que comencés el partit contra el Llevant, ha estat l'escenari de la trobada entre els membres de la família Suñol amb el president del Barça, Sandro Rosell, i els integrants de la Junta Directiva. El vicepresident Carles Vilarrubí ha estat l'encarregat d'encetar els parlaments i donar pas a les intervencions de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. Tots ells han destacat la capacitat de lideratge de l'homenatjat i la seva implicació amb la ciutat i el país.

El president del FC Barcelona ha estat l'encarregat de tancar l'acte, fent lliurament a la família d'un objecte carregat de simbolisme. Es tracta del Trofeu José Suñol, que data del gener del 1930, quan Suñol era president de la Federació Catalana de Futbol i va atorgar aquesta Copa al FC Barcelona com a campió per equips de la cursa d'atletisme de la Jean Bouin. La família de Josep Suñol ha agraït el reconeixement del FC Barcelona amb unes paraules de Sílvia Noguer, neboda i fillola de l'expresident del Barça, que ha excusat l'absència del fill de l'homenatjat per motius de salut.

El Camp Nou se suma al reconeixement

Poc després del lliurament d'aquest trofeu a la Llotja, l'homenatge s'ha traslladat a les graderies del Camp Nou. Els assistents han pogut escoltar per megafonia unes paraules que glossaven la figura de l'expresident. Tot seguit ha sonat 'Els Segadors', himne nacional de Catalunya. Finalment, poc abans que l'àrbitre xiulés el començament del partit, Josep Viladomiu, familiar de l'expresident, ha fet la sacada d'honor.

Aquest homenatge s'ha fet amb motiu del 75è aniversari de la seva mort. El Club ha volgut recordar la seva figura com a gran dirigent de l'esport català i com a president del FC Barcelona. Suñol representa el compromís del Barça amb els valors de la llibertat, la democràcia i el compromís del món de l'esport amb el civisme i la cultura, especialment a través del setmanari que va impulsar i que era de la seva propietat, 'La Rambla', des del qual va difondre el lema "Esport i Ciutadania".

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();