fcb.portal.reset.password

Amor, Puyol, Rosell, Mas, Viedman i 'Bobby', inaugurant la Nova Masia. FOTO: MIGUEL RUIZ (FCB).

Faltaven pocs minuts per a tres quarts de nou del vespre quan les mans del president de la Generalitat de Catalunya Artur Mas, el president del FC Barcelona Sandro Rosell, l'entrenador Pep Guardiola, el capità Carles Puyol, i els dos residents més joves Alejandro Viedman i'Bobby' Alekanyue, han encès simbòlicament prement una pilota la Masia, Centre de Formació Oriol Tort.

D'aquesta manera es posava la cirereta a un acte emotiu i alhora multitudinari en què les noves tecnologies, a través de la façana de la Masia -que disposa de 350.500 llums LED que permeten projectar imatges-, s'han entrellaçat amb l'experiència i el reconeixement dels protagonistes.

Traslladar "el caliu" de l'antiga Masia

A l'acte el president Sandro Rosell s'ha mostrat satisfet per la culminació d'un projecte de llarg recorregut. El màxim mandatari del FC Barcelona ha reconegut que la nova instal·lació és "més moderna i funcional" però no dubta que"el caliu de la Masia tradicional catalana la portarem cap aquí".

Més que un centre de formació

Entre els agraïments que Sandro Rosell ha tingut cap a les persones que han jugat o juguen un paper fonamental perquè la Masia s'hagi convertit "en el pal de paller"del Barça, el president ha tingut una menció especial als pares dels futbolistes perquè "ens confien els seus nens". Però els ha tranquil·litzat quan ha apuntat: "Tenim els millors masovers encapçalats pel Carles Folguera". En aquest sentit, Rosell també ha elogiat la gran tasca que s'hi fa dins: "La Masia és molt més que una residència de joves esportistes. És una escola de valors".

"Grans ambaixadors"

El president de la Generalitat de Catalunya també ha dirigit unes paraules als assistents a l'acte. "El Barça d'avui demostra amb un projecte com la Masia que es pot tenir l'essència i l'arrel d'una història tan llarga d'un Club, una ciutat i un país, i al mateix temps ser els millors del món. Avui podem dir que sou grans ambaixadors",ha dit Artur Mas.

Iniesta, la veu de l'experiència

Andrés Iniesta, un dels jugadors del primer equip de futbol que ha residit a la Masia, ha explicat el que ha suposat per a ell viure-hi. "Tinc clar que la meva família em va educar i que aquí m'hi he format. No trobo un lloc millor per formar-se que la Masia".

Guillermo Amor, director de futbol formatiu, i que també sap el que és residir a la Masia, també ha participat en l'acte, així com el Cor Mitjans de l'Orfeó Català, que ha cantat el 'Cant del Barça', o l'actor Lluís Soler i el músic Lautaro Roses, que han interpretat el 'Viatge a Ítaca'.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();