fcb.portal.reset.password

Sandro Rosell, durant l'entrevista a Al Jazeera / FOTO: SAMER AL-HALABI/LOUIS KARAM

Sandro Rosell, durante la entrevista a Al Jazeera / FOTO: SAMER AL-HALABI / LOUIS KARAM

Sandro Rosell, durante la entrevista a Al Jazeera / FOTO: SAMER AL-HALABI / LOUIS KARAM

El president Sandro Rosell ha estat l'home del dia a la cadena Al Jazeera Sport. En l'entrevista concedida aquest dilluns, ha confessat que l'aposta del Club és reduir l'actual Lliga espanyola dels 20 als 18 equips, primer, i després fins a 16. Alhora, ompliria les dates que quedarien lliures amb partits de la Lliga de Campions, competició que aposta per duplicar pel que fa als equips participants. D'aquesta manera, "es generarien els ingressos que deixes d'aconseguir per una Lliga més petita", ha explicat.

Una Lliga petita seria "més competitiva"

En cap cas Rosell vol que aquesta Lliga més curta s'aprofiti per organitzar més compromisos de seleccions. Pretén potenciar la màxima competició europea: "Es doblarien el nombre dels equips espanyols que participarien a Europa". Com quedaria la Lliga? "S'igualaria i seria més competitiva. Els millors jugadors estarien repartits entre menys equips", ha explicat.

Guardiola, un exemple

Més enllà d'aquesta proposta, el president blaugrana també ha declarat tota la seva admiració per Josep Guardiola: "En Pep és l'exemple absolut dels valors que tenim al FC Barcelona. És una persona humil, amb una cultura del treball i l'esforç excepcional. Sovint, a l'avió de tornada d'un partit ja es posa a treballar preparant el següent partit". En aquest sentit, Rosell ha deixat clar que el tècnic té obertes les portes a una renovació per a una, dues, tres o quatre temporades més: "Jugadors, afició i Junta volem que segueixi. Des del Club intentem fer-ho tot perquè estigui còmode i se senti feliç. Esperem que digui que sí".

Sí als clàssics, però parlant de futbol

La rivalitat entre Madrid i Barça ha estat un altre dels temes de més interès a l'entrevista. Sandro Rosell ha reconegut que potser va haver-n'hi "massa de seguits" al final de la temporada passada i que un duel d'aquest tipus sempre és "molt especial" mentre no sobrepassi els límits del camp de futbol. "Nosaltres volem que es parli de futbol, del que passa al terreny de joc, i no ens agrada tant parlar de les coses que van més enllà", ha assegurat.

"Volem ser el Club de tots els nens del món"

Per qüestions geogràfiques, l'acord amb Qatar ha estat d'obligada referència. El president ha ratificat la seva satisfacció per l'acord de patrocini iniciat aquest estiu amb Qatar Foundation: "És la samarreta més venuda de la història a qualsevol esport. És un plaer passejar pels carrers de Qatar o els seus països veïns i veure que tothom porta aquesta samarreta. Sobretot els nens, que cada cop són més del Barça i l'estimen més i més, i que volen ser com Messi, Xavi o Iniesta. El nostre objectiu és ser el Club de tots els nens del món".

A banda, Rosell ha repetit que prefereix jugar els compromisos de Lliga a la tarda o a la nit i no pas al matí i que la intenció és remodelar el Camp Nou, però que encara s'ha d'estudiar si això comportaria un augment de la seva capacitat.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();