fcb.portal.reset.password

Tàpies amb el cartell del centenari / FOTO: ARXIU FCB

Nascut el 13 de desembre de 1923, el pintor, escultor i teòric de l’art va tenir una vinculació estreta amb el FC Barcelona: va ser l’autor del cartell commemoratiu del centenari de l’entitat. Actualment, aquest obra es pot contemplar al Museu del Club.

En el número 42 de la revista Barça, coincidnt amb el desè aniversari de la comemoració dels actes del Centenari del Barça, la Fundació Tàpies va explicar algunes de les claus de l’orígen d’aquella obra pictòrica: “El vincle amb valors de la catalanitat extensibles a qualsevol altra cultura, com ara la rauxa i la ràbia de l’expressió, i en especial el paper del Club com a representatiu de  molts catalans, va ser un dels motius que van empènyer Antoni Tàpies a dissenyar  el cartell del centenari del Futbol Club Barcelona. L’altre va ser el confort que li suposava participar en un projecte en què ja s’havia embrancat el seu amic i mestre de joventut, Joan Miró, vint-i-cinc anys abans, per celebrar amb la realització d’un cartell el setanta-cinquè aniversari de l’entitat, i que en termes futbolístics vindria a ser com una mena de testimoni passat entre generacions, com ara el relleu de Ronaldinho per Messi.”

Tàpies, que feia temps que estava en un estat delicat de salut, està considerat com un dels artistes més destacats del país de tot el segle XX.

Detall Suñol

L'any 1974 Tàpies s'havia sumat a la celebració del 75 Aniversari del FC Barcelona amb un quadre titulat 'A l'altre Barça', una obra trencadora que s'inspirava en la tècnica del graffiti per tal de testimoniar els personatges que han fet gran Catalunya, amb el desig de subratllar la voluntat del Club d'identificar-se amb els noms il·lustres del passat. Cal destacar que el nom de Josep Suñol i Garriga, el president màrtir del FC Barcelona assassinat a la Guerra Civil, està destacat en negreta, un detall prou significatiu i alhora audaç en aquells temps de dictadura.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();