fcb.portal.reset.password

Els joves residents de la Masia, a l'Auditori / FOTO: ÀLEX CAPARRÓS - FCB.

Per a molts dels quaranta residents de la Masia que han assistit aquest dijous a l’Auditori era la primera experiència amb la música simfònica, i la millor manera de descobrir-la ha estat en un escenari únic com és l’Auditori de Barcelona, i en l’assaig d’una de les orquestres més importants de l’Estat espanyol, l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya).

Els joves esportistes han entrat a la sala encuriosits per les novetats que anaven a trobar-se i han sortit meravellats d’un espectacle d’assaig d'una hora que ha comptat amb la participació de Viviane Hagner, una de les violinistes més influents a l’actualitat.

La música i l’esport, valors comuns

Un dels objectius d’aquesta trobada entre els residents de la Masia i l’OBC ha estat projectar als joves els valors comuns que té una orquestra i un esport d’equip. La solidaritat entre companys, el treball en equip, l’esforç i la humilitat són fonamentals per arribar a l’èxit.

Una bona prova d’això han estat els tres músics que, juntament amb el director, Pablo González, han descrit les seves experiències. En Raúl García, 'concertino', i la Mireia Farrés, trompetista, han explicat com de ben petits van haver d’abandonar la seva Guadalajara i Santpedor natals per poder estudiar música lluny de casa de la mateixa manera que ho han fet els joves esportistes presents. A més, en Raúl ha descrit en què consisteix la feina de 'concertino', comparant-la amb la d’un segon entrenador.

En Marc Pino, percussionista, també ha fet un símil futbolístic per explicar la seva feina. “El percussionista és com un porter de futbol, participa poc però la seva feina és fonamental, ja que una errada seva és molt vistosa”, ha comentat.

Després de la xerrada, tots tres han fet una demostració amb el seu instrument deixant bocabadats els residents. Com a agraïment, els joves esportistes els han regalat una samarreta del Barça signada per tots ells.

La Masia, futbol i cultura

Els joves residents de la Masia no només es formen en el vessant esportiu, sinó també en els aspectes cultural i personal. Una bona mostra d’això són les activitats culturals que la Masia els ofereix. Aquesta temporada, per exemple, han fet un taller de cuina amb la Fundació Alícia i activitats conjuntes amb l’Escolania de Montserrat.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();