fcb.portal.reset.password

FOTO: ÀLEX CAPARRÓS-FCB.

El FC Barcelona impulsa un Pla de Formació Cultural per als residents de La Masia. Centre de Formació Oriol Tort, amb l'objectiu d'anar més enllà de la formació reglada escolar i esportiva. Es tracta d'oferir als joves residents experiències culturals que enriqueixin la seva formació acadèmica i esportiva i els permeti gaudir de la música, de la lectura, de l'art, de les tradicions...

En aquest capítol s'emmarca el conveni de col·laboració que el Departament de Cultura i el FC Barcelona han signat aquest dilluns al migdia, a través del qual el FC Barcelona s'adhereix al Pla Nacional de Lectura (2012-16) 'Impuls de la Lectura: 100% lectors', impulsat pel Departament, que cedeix 575 volums per al fons bibliogràfic de la Masia. Aquest fons bibliogràfic és per a ús dels residents amb la finalitat de promoure la lectura, l'estudi personal, l'alfabetització informacional i la cultura en general.

Rosell, orgullós de l'acord

L'acte ha comptat amb l'assistència de diverses personalitats, com el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el president del FC Barcelona, Sandro Rosell, el vicepresident institucional, Carles Vilarrubí, l'assessor cultural Josep Maria Prat i el director de la Masia, Carles Folguera. En el seu discurs, Rosell ha agraït al conseller l'acord: "Ningú millor que la Conselleria de Cultura perquè ens ensenyi la cultura". A més, ha encoratjat la representació simbòlica de residents de la Masia a formar-se culturalment: "Això serveix a la vida, al marge de si arriben o no a ser estrelles del nostre club".

Mascarell, per la seva banda, ha valorat molt positivament l'acord: "És un acte especialment important i emocionant perquè darrere d'aquest acord hi ha un dels grans prescriptors culturals del país. Si institucions com el Barça despleguen bona cultura, el conjunt del país se'n beneficia". I ha afegit: "Aquest acte va al moll de l'os del que volem que sigui el nostre país".

Els autors que han participat en aquest primer lliurament són: Jaume Cabré, Maite Carranza, Pere Gimferrer, Jordi Puntí, Enric Casasses, Gemma Lienas, Isabel Clara-Simó, Sílvia Alcàntara, Carme Torras, Lluís-Anton Baulenas i Carme Riera. Enciclopèdia Catalana i INEFC també han aportat aquelles publicacions que han considerat necessàries.

Objectiu del conveni

L'objectiu del conveni és crear l'esmentada biblioteca i difondre, promoure i fomentar la lectura, com a primer pas per poder col·laborar conjuntament en la difusió i promoció d'altres actes i manifestacions culturals entre els residents de la Masia i entre els aficionats del FC Barcelona.

En el marc d'aquest Pla de Formació Cultural per als residents de La Masia. Centre de Formació Oriol Tort, aquest dilluns també s'ha presentat un mural de 18 metres quadrats (6 x 3 m) creat pel reconegut artista Sagar Forniés i que presidirà l'aula magna de La Masia, espai on estudien els residents. L'obra pretén reflectir la identitat de Barcelona i Catalunya. Sagar Forniés, natural d'Osca, va fer estudis en Belles Arts, il·lustració i disseny gràfic i porta més de 10 anys combinant el còmic i la il·lustració editorial amb l'animació publicitària.

Activitats 2011/12

PLA DE FORMACIÓ CULTURAL DE LA MASIA

DIÀLEGS EN VALORS

Valentí Fuster: 'Treballant amb el cor' (13 des. 2011)
Lilian Thuram: 'Educació contra el racisme' (7 feb. 2012)
Ferran Adrià
Santi Padró: 'Creativitat i emocions a través del vídeo'

INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES

Escolania de Montserrat: 'Talent al servei de la música'Castellers de Vilafranca: 'La importància del treball en equip'

CINEMA i VALORS

'Soufian, el nen que volia volar': 'Exemple de superació'
'Über Alles': 'Invitació al diàleg imprescindible i combatre la por i els prejudicis'

MUSICA i VALORS

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC): 'El lideratge i el treball en equip. L'exemple de l'OBC'.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();