fcb.portal.reset.password

Josep Suñol va ser president del FC Barcelona entre els anys 1935 i 1936 / FOTO: ARXIU FCB

Aquest dissabte, just abans del partit FC Barcelona-Llevant al Camp Nou, el Barça retrà un homenatge institucional a la figura de Josep Suñol i Garriga, que va ser president de l'Entitat entre els anys 1935 i 1936, amb motiu del 75è aniversari de la seva mort.

Recordem que el president Suñol va morir afusellat per les tropes franquistes el 6 d'agost del 1936. El Club vol recordar la seva figura, com a gran dirigent de l'esport català i com a president del FC Barcelona. Josep Suñol representa el compromís del Barça amb els valors de la llibertat, la democràcia i també el compromís del món de l'esport amb el civisme i la cultura, especialment a través del seu setmanari 'La Rambla', des del qual va difondre el lema "Esport i Ciutadania".

El 'president màrtir'

Josep Suñol ha passat a la història del Barça com el 'president màrtir' a causa de la seva tràgica mort quan exercia el càrrec, en els primers dies de la Guerra Civil, afusellat per l'exèrcit franquista l'estiu de 1936. Carles Vilarrubí, vicepresident de l'Àrea Institucional, apuntava fa uns dies que "va ser un gran president del Barça, però també un gran patriota, tan políticament implicat amb Catalunya que va acabar morint per aquesta causa". Si vols saber més detalls de Suñol, clica aquí.

Programa previst

19.30 h: Lliurament, per part del president Sandro Rosell, del Trofeu José Suñol a la família de l'expresident. A la Llotja del Camp Nou.

19.50 h: Al Camp Nou

- Projecció d'imatges de Josep Suñol al videomarcador
- Lectura, a càrrec de Manel Vic, d'un text dedicat a la seva figura
- Himne 'Els Segadors' i 'Cant del Barça'
- Sortida dels jugadors
- Sacada d'honor del partit a càrrec de Josep Viladomiu, descendent de l'expresident

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();