fcb.portal.reset.password

Jordi Monés, premiat / FOTO: FCB

L'Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3 (ADVC) va atorgar dimecres al vespre el premi "Investigació Científica" 2011 al Dr. Jordi Monés Carilla pels seus estudis sobre la Degeneració Macular Associada a l'Edat (DMAE) en el marc de l'acte de lliurament dels Premis de la Visió. El que és director de l'Institut de la Màcula i la Retina del Centre Mèdic Teknon ha rebut el guardó també per la seva constant preocupació per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat visual des de la seva esfera de treball. L'ADVC és una entitat sense ànim de lucre, la finalitat de la qual és donar servei a les persones amb discapacitat visual per tal de millorar la seva qualitat de vida i aconseguir una millor integració social del col·lectiu. L'acte, en què es van distribuir 10 premis més, es va convertir en un acte informatiu, reivindicatiu i d'homenatge a les persones o entitats que millor han treballat per a la integració social de les persones amb discapacitat visual en el nostre país.

El Dr. Jordi Monés fa més de 20 anys que es dedica a la investigació, disseny i realització d'assaigs clínics, i de tractar els pacients dia a dia, compartint i vivint de prop durant tots aquests anys el seu sofriment per la pèrdua greu de visió. Aquest contacte l'ha compromès des de fa molt de temps a lluitar per intentar canviar la situació i millorar la qualitat de vida de les persones afectades d'aquestes malalties incurables. La recerca, en la qual ha participat i en molts casos ha impulsat, es realitza des del 2006 a l'Institut de la Màcula i la Retina, un centre enfocat exclusivament al tractament i investigació de la patologia mèdica i quirúrgica de la màcula, de la retina i del vitri, amb dedicació especial a la investigació clínica. Sortosament tota aquesta tasca, junt amb la de molts equips en l'àmbit internacional, ja ha donat fruits molt valuosos que han permès controlar malalties gravíssimes com les formes exsudatives de la Degeneració Macular Associada a l'Edat, canviant radicalment el pronòstic visual d'aquests pacients.

Tanmateix, continua havent-hi milions de persones al món que pateixen i patiran ceguesa per malalties degeneratives de la retina a les quals encara no els podem oferir cap tractament. Poder dur a terme recerca en línies d'investigació en aquestes malalties, especialment en projectes orfes que no tenen relació directa amb la indústria farmacèutica ni per tant finançament per part seva, és ara la seva prioritat.

Monés, un oftalmòleg especialista

El Dr. Jordi Monés Carilla és un oftalmòleg especialista en malalties de màcula, retina i vitri. És director de l’Institut de la Màcula i la Retina des del 2006. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, posteriorment va fer l'especialitat d'oftalmologia. Més tard va marxar 3 anys a completar la seva formació a l'estranger, en què va realitzar un programa de Research Fellow de Retina en el Massachusetts Eye and Ear Infirmary, per la Universitat de Harvard de Boston, i un programa de Clinical Fellow a l'Hospital San José per l'Institut Tecnològic i d'Estudis Superiors de Monterrey. Al seu retorn va desenvolupar el seu exercici clínic i d'investigació en l'Hospital Dos de Maig de la Creu Roja i en altres centres de reconegut prestigi internacional fins a l'any 2006.

Les seves àrees d'especial interès són la degeneració macular, la retinopatia diabètica, les malalties maculars i la microcirurgia vitrirretinal. Durant els últims 12 anys ha estat investigadors en la majoria d'assajos clínics multicèntrics internacionals per al tractament de la degeneració macular associada a l'edat (DMAE) i membre conseller de diversos grups d'investigació. Ha publicat extensament en revistes científiques i llibres especialitzats i ha donat més de 200 conferències en congressos i reunions internacionals.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();