fcb.portal.reset.password

Alfonseda, Iniesta i Rosell, amb el "Premi Barça Jugadors" / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

En l'acte que ha servit per fer-li entrega de l'escultura que el reconeix com el jugador del Barça amb més joc net de la temporada 2010/11, Andrés Iniesta, que considera "un privilegi" recollir aquest "Premi Barça Jugadors", ha ressaltat la feina "d'inculcar als més joves el que representa el Barça" que duen a terme els veterans del Club. En aquest sentit, el migcampista ha expressat en veu alta el seu desig que, un cop retirat, es tingui d'ell la imatge d'un jugador "que es desviu pel seu Club i els seus colors, que els defensa a mort, i que sempre té el màxim respecte envers els seus companys i rivals". I és que per a Iniesta, independentment del nombre de títols que pugui aixecar un jugador al llarg de la seva carrera, "al final el que queda és el que transmet la persona".

Rosell destaca la importància de la família

Iniesta s'ha definit com una persona agraïda: "M'agrada ser agraït. Tinc molt clar que tant el Barça com Catalunya ens ho han donat tot, tant a mi com a la meva família." Precisament al seu entorn familiar s'ha referit el president Sandro Rosell, que després de destacar que Iniesta "representa els valors que volem a Can Barça", ha indicat que "tot això no seria possible si no tingués una estructura familiar com Déu mana". És per això que ha volgut agrair el seu paper fonamental als pares del jugador, presents en l'acte, just abans de comentar que "gràcies al que va aprendre dels seus pares és com és" i que "Déu li ha donat el talent, i la resta ve de casa seva".

Per la seva part, el president de l'Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda, s'ha dirigit directament a Iniesta per dir-li: "No deixis mai de ser una persona propera als teus i amb valors". Just abans, havia donat algunes de les claus que fan del migcampista una figura única: "Mai ha tingut un no per resposta, és amic dels seus amics i és tot un líder i un referent, amb més caràcter del que creiem i amb un enorme esperit competitiu". Com Rosell, Alfonseda s'ha referit al '8' barcelonista com "un autèntic representant dels valors del Barça".

"És un privilegi estar al costat de Guardiola"

Ja en el torn de preguntes, Iniesta no ha volgut entrar a valorar qualsevol tipus de comparació entre Guardiola i Mourinho: "No conec Mourinho per jutjar-lo ni dir com és. Conec el meu tècnic des de fa molt de temps i és un sentiment general que és un privilegi estar al seu costat." Després de reiterar el desig de tots els membres de la plantilla que Guardiola "es quedi molt de temps al Club", el migcampista ha afirmat que l'equip no es preocupa per les accions sobre el terreny de joc que no són sancionades "en el sentit que el jutge és l'àrbitre i hem de confiar en la seva feina i criteri". "Si tots estiguéssim més tranquils podríem gaudir més del joc", ha afegit.

Iniesta ha exposat que la plantilla, a la Lliga, es troba centrada de ple "a guanyar els nostres partits i esperar l'ensopegada del líder". "Volem sumar de tres en tres per no desaprofitar, si es dóna, l'ensopegada del Reial Madrid. La distància és considerable, però estarem lluitant fins al final esperant que la Lliga ens deixi reenganxar-nos", ha dit Iniesta, per finalitzar la seva intervenció considerant que "al final aquesta competició la guanya el qui ha fet millor les coses".

Record sentit per a Eduard Manchón

En la part inicial de l'acte, i amb la conducció de l''speaker' del Camp Nou Manel Vich, s'ha fet un reconeixement pòstum a Eduard Manchón (1930-2010), un jugador que hauria pogut guanyar el Premi Barça Jugadors si a la seva època hi hagués hagut aquesta distinció. "L'Eduard és un altre dels jugadors de la història del FC Barcelona que va deixar empremta a nivell humà", ha apuntat Manel Vich, que ha volgut destacar, davant la presència dels seus familiars, que "es tractava d'una persona que va portar la imatge i els valors del Barça al llarg de tota la seva vida".

Però sens dubte, el moment més emotiu d'aquest homenatge a Manchón ha estat quan la seva vídua, Roser Marigó, ha explicat que tota la família estava pendent d'aquest reconeixement i que li feia especial il·lusió que fos el mateix dia que li donaven un premi a Iniesta. "El meu home deia que l'Iniesta està sempre on ha d'estar", ha recordat.

Tornar a dalt