fcb.portal.reset.password

Portada de la REVISTA BARÇA del mes d'octubre

L'inici de la temporada 2011/12 serà recordat, entre d'altres coses, per la posada en marxa de La Masia, Centre de Formació Oriol Tort. Una instal·lació que és el millor exemple del model formatiu blaugrana i de la seva contínua evolució. En aquesta ocasió, la publicació ha reunit Puyol, Xavi, Iniesta, Piqué, Valdés, Messi, Cesc, Busquets, Thiago, Pedro i Fontàs, els onze futbolistes del Barça de Guardiola formats a les categories inferiors del Club, davant la nova instal·lació.

La foto de portada de la REVISTA BARÇA transmet un model i una filosofia de futbol que és reconegut arreu del món i que té un punt de partida, la Masia, entesa com la residència del futbol base i, a la vegada, com a concepte sota el qual s'ha transmès una manera singular d'entendre el futbol. En aquest sentit, destaca l'article 'L'èxit dels fonaments', que explica el procés formatiu que, entre altres coses, ha permès que aquests onze futbolistes estiguin ara al primer equip

Zubizarreta: "Per als que comencen, aquesta imatge és un estímul"

Andoni Zubizarreta, Tito Vilanova, Aureli Altimira, Guillermo Amor, Fran Sánchez i Carles Folguera, des dels seus respectius àmbits, donen el seu punt de vista sobre el segell Barça que impregna aquests jugadors. El director tècnic del FC Barcelona analitza la fotografia que il·lustra la portada: "Tinc la sensació que se senten orgullosos davant de la nova Masia. Feliços. Segur que han experimentat un munt de sensacions. Ells saben que ha estat molt difícil arribar a dalt de tot. A més, aquesta imatge per als que comencen és un estímul. Saben que és possible acomplir el somni, però que hi ha un treball i esforç important al darrere. La foto és la pròpia conseqüència de la política del Club dels últims 20 anys i del moment històric del nou centre de formació".

Per la seva banda, Tito Vilanova, ajudant de Pep Guardiola, incideix en la capacitat competitiva que té la generació actual de jugadors formats al planter. A diferència del que passava anys enrere, els jugadors de casa tenen un rol protagonista. "Si ens fixem en la resta de competidors, trobarem que alineen sovint un o dos jugadors del seu planter, i nosaltres sovint en fem jugar set o vuit", afirma un Tito Vilanova que va compartir somnis a la Masia amb Guardiola i l'actual preparador físic Aureli Altimira quan era un adolescent: "En aquella època nosaltres vèiem com hi havia jugadors del planter al primer equip, però el que mai imaginàvem, i ara succeeix, és que els cracs sorgirien de casa".

El reportatge també inclou un article d'opinió de Louis van Gaal, que va fer debutar Xavi, Valdés, Puyol i Iniesta al primer equip: "Ells protegeixen la cultura del Club i el seu compromís és natural. Han estat educats en una mateixa filosofia i ara tothom gaudeix amb el futbol del Barça. Guardiola també ha crescut amb el mateix model. Tothom se sent orgullós del FC Barcelona, i la diferència amb la resta de clubs és que fa molts anys que treballen amb el planter en una mateixa idea de joc, i no han canviat mai."

Protagonisme per a Marcelinho Huertas

Més enllà de la tasca de formació, la REVISTA BARÇA, que la setmana entrant arribarà a casa dels socis, també ofereix un reportatge amb l'últim fitxatge del Barça Regal, Marcelinho Huertas. El base brasiler, amant del futbol, es mostra ambiciós en la seva nova etapa al Barça. En aquesta edició de la revista, també reproduïm, de manera íntegra, el discurs que Josep Guardiola va fer a l'acte de lliurament de la Medalla d'Or del Parlament, repassem amb exactitud els 109 títols del palmarès del Club i entrevistem el cantant Gerard Quintana, entre d'altres temes.

Tornar a dalt