fcb.portal.reset.password

Presentació del cartell del Centenari del FC Barcelona

El 17 de febrer del 1998, l'obra d'Antoni Tàpies que commemorava el Centenari del Barça es va presentar de manera oficial al Museu del Club. L'acte va comptar amb l'assistència del president del FC Barcelona, Josep Lluís Núñez, a més d'una àmplia representació de la societat civil catalana, encapçalada pel president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol. També van assistir els expresidents Enric Llaudet i Agustí Montal.

Durant la presentació, el crític i historiador de l'art Daniel Giralt-Miracle va analitzar l'obra de Tàpies amb aquestes paraules: "En aquest magnífic cartell, Tàpies deixa les coses molt clares: els colors, les formes i els signes estan al servei d'una sola idea i giren a l'entorn d'un concepte principal: la 'B' majúscula del Barça, la 'B' de la ciutat de Barcelona i els anys del Centenari: 1899-1999".

L'obra original es va exposar de manera permanent des del 22 de febrer a l'espai que el Museu del FC Barcelona va destinar al Centenari, juntament amb les creacions i els objectes relacionats amb aquesta commemoració, que va tenir en el cartell de Tàpies l'obra central. Actualment l'obra s'ubica a l'àmbit dels cartells dels aniversaris del Barça, al costat dels commemoratius dels 25, 50 i 75 anys.

Tornar a dalt