fcb.portal.reset.password

Imatge del projecte de l'Espai Memorial del FC Barcelona

Imatge del projecte de l'Espai Memorial del FC Barcelona

Imatge del projecte de l'Espai Memorial del FC Barcelona

Imatge del projecte de l'Espai Memorial del FC Barcelona

El Camp Nou, lloc on s'han viscut nits màgiques, victòries històriques i celebracions memorables serà d'aquí poc també un indret on els culers i aficionats del FC Barcelona hi podran descansar per sempre. El Club ha arribat a un acord amb l'empresa GIEM Sports perquè aquesta construeixi i gestioni l'Espai Memorial FC Barcelona que albergarà les cendres d'aquells barcelonistes que ho desitgin. Amb la posada en marxa d'aquest projecte la Junta Directiva respon a una demanda històrica dels aficionats del FC Barcelona de dipositar les seves cendres en un espai emblemàtic com és el Camp Nou. L'equipament, que s'ubicarà a la part inferior de la primera graderia del Camp Nou, a la zona de la Lateral, i tindrà inicialment uns 900 m², podrà acollir un total de 17.085 urnes cineràries en una primera fase que també inclourà prop de 10.000 plaques commemoratives en què qualsevol soci o simpatitzant podrà encarregar que el seu nom figuri a l'Estadi eternament. A més d'aquests dos serveis, l'Espai Memorial del FC Barcelona també oferirà el servei d'una ara comunitària, espai reservat dins la instal·lació destinat a l'expansió de les cendres. Aquest espai es diferencia del columbari perquè les restes queden custodiades en una zona comuna. En canvi, en el columbari les urnes queden resguardades dins unes caselles individuals integrades en un mural fotoceràmic amb imatges històriques. Tot plegat, serà un indret de recolliment i record cap als familiars i amics que ja no hi són, les cendres dels quals podran reposar per sempre en un zona on els colors blaugrana i les fotografies de totes les seccions del Club amb motius al·legòrics hi seran ben presents.

Tarifes especials per als socis

Les obres de l'Espai Memorial s'iniciaran en els pròxims mesos un cop hagin finalitzat els corresponents tràmits administratius. Però en tot cas no es preveu que estiguin acabades abans de 10 mesos o un any, aproximadament. GIEM Sports, empresa especialitzada en gestió d'espais memorials en recintes esportius, serà l'encarregada de la gestió i comercialització de l'espai. Tot i que els preus encara no estan definits –en els pròxims mesos se n'informarà més detalladament- el que sí que és segur és que els socis del FC Barcelona tindran tarifes especials en la contractació d'un dels serveis.

A més de complir una sol·licitud existent entre els barcelonistes, la creació i posada en funcionament de l'Espai Memorial també suposarà un benefici econòmic per al FC Barcelona. I és que l'acord amb l'empresa GIEM Sports garanteix, per avançat, l'ingrés de sis milions d'euros a les arques del Club en concepte per a la futura explotació de l'espai. Una destacada font de recursos davant l'augment en els últims anys del nombre d'incineracions, que a Barcelona actualment es troba en el 43% del total de serveis funeraris i que amb la creació d'Espais Memorials en els recintes esportius, GIEM Sports aporta solucions innovadores.

El columbari més gran del món

El FC Barcelona disposarà de l'Espai Memorial més gran del món ubicat en una instal·lació esportiva i serà la quarta entitat dins del món del futbol que comptarà amb un equipament d'aquest tipus per acollir les cendres dels socis i aficionats difunts. L'empresa GIEM Sports, encarregada de la seva explotació i pionera en aquests tipus d'instal·lació en l'àmbit internacional, ja gestiona els Espais Memorials de l'Atlètic de Madrid, el RCD Espanyol i el Real Betis Balompié, així com també el que està situat al Circuit de Catalunya. El del Vicente Calderón, amb 600 m² i 2.490 columbaris va ser el primer d'inaugurar-se. Tot seguit es va posar en marxa el de l'estadi Cornellà-El Prat, amb 250 m² habilitats i 878 columbaris. L'últim a estar operatiu és el que està situat al Benito Villamarín, camp del Betis, amb un àrea total de 380 m² per a 3.717 columbaris. L'objectiu final es brindar als aficionats la possibilitat que les seves cendres descansin en un espai reservat a l'estadi que ha estat una part important de les seves vides.

Instal·lació

- 900 m²

- 17.085 urnes

- 9180 plaques

- 1 ara comunitària per a l'expansió de cendres

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();