fcb.portal.reset.password

Jordi Monés, en una reunió amb la Comissió Europea

El Club i la Comissió Europea han arribat a un acord per unir esforços en la lluita contra el tabac. Aquesta iniciativa conjunta és el resultat comú del projecte del Club ‘Barça sense fum’ i la campanya de la Comissió Europea “Els exfumadors són imparables”, per ajudar els ciutadans europeus a deixar la seva addicció al tabac. La lluita contra el tabac que el Club va engegar fa dos anys té l’objectiu que els seus espais siguin saludables i lliures de fum. Aquest projecte, que va ser aprovat per àmplia majoria per la darrera Assemblea de Compromissaris, és un pas més en l’aposta del FC Barcelona per la promoció de valors inherents a l’esport com són en aquest cas la salut, el respecte i el compromís social.

Per la seva part, i sota l’epígraf “Els exfumadors són imparables”, l’òrgan de govern europeu va posar l’any passat en marxa una ambiciosa campanya per convèncer els més de 28 milions de fumadors que hi ha a la Unió Europea que el tabac és perjudicial per a la salut. Aquesta campanya inclou consells, guies actualitzades i suport pràctic gratuït mitjançant l’iCoach, una innovadora eina de salut ‘on line’ a través de la qual els exfumadors obtenen suport personalitzat en el seu propòsit de deixar de fumar.

Reconeixement al projecte ‘Barça sense fum’

El Dr. Jordi Monés, directiu responsable de l’Àrea Mèdica i de Salut del Barça, comenta que “per al FC Barcelona és un orgull que una institució com la Comissió Europea ens hagi convidat a participar en aquesta campanya en favor de la salut de tots els europeus. Es tracta d’un reconeixement al nostre projecte d’un ‘Barça sense Fum’, una iniciativa que per altra banda és pionera i coherent amb els nostres valors. A partir d’ara unirem esforços amb la més alta institució de govern europeu per intentar convèncer els seus ciutadans que el tabac és perjudicial per a la salut i que convertir-se en un exfumador és del tot beneficiós”.

L’objectiu d’aquestes campanyes, que es visualitzaran a partir de la propera temporada, serà no només promoure deixar de fumar, sinó convèncer els exfumadors perquè ho continuïn sent i experimentin els beneficis que això comporta. A més de campanyes publicitàries, el projecte inclou posar a l’abast dels exfumadors una sèrie d’eines pràctiques que els motivin a seguir sent-ho de per vida.

Tornar a dalt