fcb.portal.reset.password

Les quatre seccions professionals ja sumen 300 títols

El Barça és un club amb vocació de guanyador en qualsevol de les seves seccions. Des de fa moltíssims anys, els afeccionats barcelonistes han pogut gaudir no només dels èxits del futbol, sinó també dels assolits en seccions com el bàsquet, l’handbol, l’hoquei patins i darrerament el futbol sala.

Ara, amb el darrer títol aconseguit pel Barça d’hoquei patins, el Club pot presumir d’un palmarès de 300 títols entre les quatre seccions professionals i desglossats de la manera següent: 73 el bàsquet, 115 l’handbol, 101 l’hoquei patins i 11 el futbol sala. Tot un rècord que demostra que el Barça és la millor societat poliesportiva del món.

El Campionat de Catalunya de bàsquet del 1942

La temporada 1941/42, quan el FC Barcelona ja portava 39 títols futbolístics i 82 en les seccions amateurs, la secció de bàsquet (fundada l’any 1926) va aconseguir el Campionat de Catalunya, el seu primer títol oficial. En aquella època el bàsquet blaugrana jugava els seus partits com a local a una pista de terra batuda (com les de tennis) ubicada al gol sud del camp de les Corts. Per bé que disposava de grades amb seients, el públic solia aprofitar les escalinates i baranes de l’estadi que donaven a la pista de joc.

En aquestes pintoresques circumstàncies l’equip va guanyar el campionat català a equips com el Laietà, l’Hospitalet, el Manresa, el Joventut, el Mataró, l’Espanyol, el Cercle Catòlic i el Ripollet. El Barça va guanyar quinze partits i només en va perdre tres. No en va comptava amb figures de la talla de Manuel Martín ‘Manolín’, Miquel Carreras, Pere Carreras, Fernando Font, Joan Borrell, Joan Ferrando i Francesc Martínez, jugadors avui dia injustament caiguts en l’oblit.

Quatre seccions triomfants

L’any següent el bàsquet blaugrana es va proclamar campió d’Espanya. Pel que fa a l’handbol, la secció es va fundar el 1942 en la seva antiga modalitat d’onze jugadors. Aquell equip, que jugava al camp de les Corts, es va proclamar campió de Catalunya la temporada 1943/44. L’hoquei patins barcelonista també va néixer el 1942 i va haver d’esperar a la campanya 1952/53 per guanyar el seu primer títol, en aquest cas el Campionat d’Espanya. Finalment, la secció més moderna de totes, el futbol sala, es va fundar el 1978 i a la temporada 1988/89 va guanyar la Copa del Rei en la seva antiga edició.

Ara, setanta anys després d’aquell primer títol de bàsquet aconseguit al gol sud del camp de les Corts, tots quatre palmaresos de les seccions professionals sumen 300 títols. Sens dubte, aquesta és una de les raons principals que expliquen perquè el Barça és més que un club.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();