fcb.portal.reset.password

Un moment de l'acte / FOTO: FCB

Jordi Mestre, directiu responsable de futbol formatiu del FC Barcelona; Daniel Angelici, president de Boca Juniors, i Jorge Raffo, coordinador general de futbol juvenil del club argentí, han presentat aquest dilluns a Buenos Aires l'acord entre les dues entitats per col·laborar en matèria de futbol formatiu.

En la seva intervenció, Jordi Mestre ha destacat la tasca formativa que històricament ha desenvolupat el FC Barcelona: "Per al nostre club avui també és un gran dia perquè el FC Barcelona fa molts anys que aposta pel seu planter i la veritat és que a nosaltres ens ha donat molt bons resultats. Tenim jugadors del Club campions del món i això es deu al treball de molts anys."

"És molt important que el model pugui ser aprofitat"

El directiu blaugrana s'ha mostrat satisfet de l'acord amb Barça-Boca, "dos clubs referents apostin de manera decidida pel futbol". I ha afegit: "Esperem que doni els seus fruits, és un projecte que necessita temps i paciència. Evidentment, si en aquest temps es fa una bona feina els resultats arriben. Per a nosaltres és una satisfacció poder compartir projecte amb un club com Boca. És molt important que el model que venim treballant durant tots aquests anys, pugui ser aprofitat i compartit."

Per la seva banda, Daniel Angelici, president de Boca Juniors, ha explicat que les bases de l'acord es van forjar al mes d'agost, quan va mantenir una xerrada amb el president Sandro Rosell. "Llavors vam tenir algunes de les idees de poder signar un conveni, un acord de col·laboració per a les nostres categories inferiors", ha revelat aquest dilluns.

El model Barça, admirat

També ha participat en la presentació, Jorge Raffo, responsable tècnic del projecte, per a qui un club com el Barça és l'exemple per "aconseguir aquell vell somni que té el futbol argentí de què totes les divisions juguin amb el mateix estil". Raffo no s'ha cansat d'elogiar el model del FC Barcelona: "Hi ha un procés de formació, un procés metodològic, un apartat lligat a la infraestructura i a l'organització que el FC Barcelona ens ha llegat i el que estem fent és aplicar-lo a una quantitat de futbolistes amb els quals Boca ja venia treballant".

L'acord entre Barça i Boca és una aliança estratègica pionera que vincularà tots dos clubs en la tasca rellevant de formar joves futbolistes, i a través de la qual el FC Barcelona traspassa el seu projecte formatiu de 'La Candela' al Boca Juniors. A canvi, el FC Barcelona tindrà la prioritat sobre futurs traspassos d'aquells jugadors que van representar el club a Argentina i que avui, a partir d'aquesta nova etapa, vestiran la samarreta del Boca Juniors. També tindrà aquesta potestat sobre altres juvenils sorgits del planter del club argentí.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();