fcb.portal.reset.password

Primer mosaic al Camp Nou / FOTO: SPORT

Aquest 7 de març es compleix el 20è aniversari de l'estrena del primer mosaic al Camp Nou. Va ser en un clàssic de Lliga contra el Reial Madrid, amb la participació de 17.000 aficionats que van desplegar les cartolines a la segona i tercera graderia del Gol Nord. Sota un fons amb els colors blaugrana i els de la senyera, s'hi podia llegir la paraula 'BARÇA'.

Amb aquesta iniciativa, el FC Barcelona es va convertir en el club pioner de l'Estat espanyol en l'ús dels mosaics per a l'animació en un estadi de futbol. La idea provenia del futbol italià, on el barcelonista Jordi Sant, soci fundador de la Penya Barcelonista Almogàvers, va estudiar el fenomen i va exportar la idea cap al Camp Nou.

Amb el pas dels anys, el FC Barcelona va veure el gran valor que tenien aquests mosaics, tant pels socis i jugadors, així com per la imatge mundial que projectaven, i a partir de l'any 2000 va decidir liderar-los i fer-ne un signe d'identitat, sovint amb la col·laboració dels mitjans de comunicació esportius.

El paper dels aficionats, clau

La participació i complicitat dels aficionats del Barça ha estat un element imprescindible per entendre la posada en marxa dels mosaics i per a la seva posterior consolidació. No cal donar gaires indicacions perquè els barcelonistes aixequin les cartolines quan sona el 'Cant del Barça', abans de començar el partit, o quan l'equip local aconsegueix un gol. Els socis han participat activament en la finalitat d'associar la imatge dels mosaics als gran partits de futbol al Camp Nou.

Des que van estrenar-se ara fa 20 anys, en total s'han fet 56 mosaics de suport al Barça. En 12 ocasions, tots els assistents al Camp Nou han pogut participar de la iniciativa, fent servir més de 90.000 cartolines. Destaca especialment el dia de la commemoració del Centenari del Club, en el partit contra la selecció del Brasil. En aquell cas, el mosaic, que també ocupava tot l'Estadi, era reversible i va oferir dues panoràmiques espectaculars del Camp Nou.

Els mosaics, en xifres

- 56 mosaics

- 9 vegades en finals (5 finals de Champions )

- 12 vegades s'ha fet el mosaic a tot el Camp Nou

- 19 vegades en partits contra el Reial Madrid

- Sumant tots els mosaics, hi han participat 1.990.000 persones

- Si es posessin totes les cartolines que s'han fet servir en línia recta i en filera ocuparien 1.203 quilòmetres, una mica més de la distància entre el Camp Nou i Wembley (1.140 quilòmetres)

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();