Exteriors de La Masia, Centre de Formació Oriol Tort

La Masia, Centre de Formació Oriol Tort / FOTO: ÁLEX CAPARRÓS - FCB

L'empresa encarregada de la construcció de l'edifici ha estat MCM Renting, especialitzada en façanes, que va proposar al Club una serigrafia a la façana de vidre de l'edifici, afegint les inicials FCB a tot l'exterior. Sense cost per a aquesta modificació, és una de les característiques del revestiment de l'edifici. L'espai entre les dues façanes exteriors fa de coixí i permet un millor comportament tèrmic, energètic i d'aïllament acústic a l'edifici. La façana i el fet que totes les habitacions siguin exteriors fan d'aquest edifici una construcció on la llum té molt protagonisme i dóna molta vida a la construcció.

Una altra de les particularitats que suma vitalitat a l'edifici és just davant de la zona d'esbarjo situada a la planta baixa, que serà una zona verda per accedir de la Masia des dels camps d'entrenament. S'hi ha plantat gespa i arbres, i s'ha instal·lat una barbacoa. Serà el pulmó verd del nou centre.

Dues plantes per a usos futurs

La planta carrer o soterrani i la tercera planta són dos espais preparats per a les futures necessitats del Club. Ambdós espais són una estructura independent de la zona destinada als residents.

A la planta carrer hi ha una cuina i sales per a conferències, així com els magatzems de tot l'edifici i una zona d'aigües. En aquesta planta de 1.305 metres quadrats s'hi fa gairebé tota de la gestió de les mercaderies de l'edifici, i hi ha les cambres frigorífiques i els serveis tècnics. A la tercera planta hi ha 40 habitacions, sales de massatge i un espai de descans.

Facilitats per comptabilitzar estudi i esport

La importància que des de la Masia es dóna a la formació té una traducció al nou edifici. A banda de facilitar l'accés a Internet a través de qualsevol punt amb  una xarxa wifi, a la planta baixa hi haurà tres aules de reforç per als residents equipades amb les tecnologies més modernes en matèria educativa, com pissarres electròniques i projectors. A més, tant a la primera com a la segona planta, hi haurà dues sales d'estudi.

I per als moments de desconnexió, una de les millores substancials del nou edifici és una zona d'esbarjo, en la qual hi ha una pantalla de televisió comuna per viure plegats els partits, a més de futbolins, billars i espais per a jocs interactius, que completen aquesta àrea per a l'oci dels residents.