Exterior de la nova Masia - Centre de Formació Oriol Tort

Exterior de la nova Masia - Centre de Formació Oriol Tort

La nova construcció es caracteritza per la seva funcionalitat, la comoditat per als seus residents i per ser un edifici amb capacitat de creixement en funció de les necessitats del Club.

L'edifici té una superfície construïda de gairebé 6.000 metres quadrats, distribuïts en cinc plantes, tres de les quals es destinaran al planter i dues es reserven per a usos futurs. Les obres han tingut una durada de 19 mesos (desembre 2009- juliol 2011).

El cost de construcció de l'edifici ha estat de 8,8 milions d'euros que, sumats els costos de les llicències, dels arquitectes i dels equipaments, arriba al voltant d'11 milions d'euros.

Fins la temporada passada, el Club acollia 60 esportistes de la base en les instal·lacions de la Masia, distribuïts entre l'antiga Masia de Can Planes (12 residents), i els espais habilitats al Gol Nord del Camp Nou (48 residents). Ara, el nou edifici ubicat al bell mig de la Ciutat Esportiva té capacitat per a 83 esportistes.

Les habitacions estan distribuïdes en dues plantes –la primera i la segona– i tindran capacitat per a 4 i 2 residents, i també se'n reserven per a ús individual. En cada habitació, cada resident tindrà el seu llit, un armari, un bany equipat i una taula per estudiar. Algunes d'aquestes habitacions disposaran de llits especials per als esportistes de més alçada, com els de bàsquet i handbol base i, fins i tot, n'hi haurà d'adaptats per a usar-los per rehabilitar físicament els jugadors.

La funcionalitat i la racionalitat són dos conceptes bàsics per definir la nova Masia. Un exemple és la planta baixa de la nova residència, on s'integrarà la cuina, el menjador amb 'self-service', els despatxos per a l'administració, les aules de reforç i l'espai d'esbarjo i oci per als residents. D'aquesta manera, no només es milloren les condicions dels esportistes, sinó també les condicions de treball per als que cuiden els residents. Cuiners, personal d'administració i els màxims responsables de la Masia podran gaudir de millors instal·lacions per desenvolupar les seves tasques, sense perdre mai l'esperit familiar.

La seva marca, sobre la façana

Façana de la Nova Masia amb publicitatLa façana de la Masia pot ser, sens dubte, un mitjà de comunicació potent, inèdit i impactant. Gràcies a un acord de col·laboració signat entre el FC Barcelona i l’empresa especialitzada MCM, existeix a partir d’ara mateix la possibilitat d’anunciar la seva marca sobre la cara externa d’aquest edifici emblemàtic.

Per a més informació i reserves: www.mcmpublicidad.es