El Palau Blaugrana, sense públic. | ARXIU FCB

L'handbol i el futbol sala fan bona part dels seus entrenaments a la Ciutat Esportiva. | ARXIU FCB

PALAU BLAUGRANA

El Palau Blaugrana és la instal·lació esportiva que acull bona part dels entrenaments i la totalitat dels partits oficials de les seccions de bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala del FC Barcelona. Inaugurat el 23 d'octubre de 1971, va ser dissenyat pels arquitectes catalans Francesc Cavaller i Josep Soteras. La principal característica és la gran cúpula, construïda de formigó armat i que, en el seu moment, va convertir el pavelló en un dels més moderns i vistosos d'Espanya.

CIUTAT ESPORTIVA

Ubicada a Sant Joan Despí, la Ciutat Esportiva Joan Gamper acull els entrenaments del primer equip i els entrenaments i les competicions dels equips del futbol base, així com l'activitat de bona part de l'esport formatiu de les seccions. Pel que fa als entrenaments, l'handbol i el futbol sala realitzen moltes de les seves sessions a la Ciutat Esportiva.

La Ciutat Esportiva va tenir un cost final de 68 milions d'euros, dels quals 25,6 corresponien a la urbanització i 42,5 al cost total de la construcció. El club va vendre dues parcel·les, la primera el 21 de juny del 2002 i la segona el 20 de febrer del 2003, per un valor de 29,7 i 15,9 milions d'euros, respectivament, per poder assumir part del cost total de l'operació. La resta d'inversió feta pel club va ser de 22,5 milions d'euros. Va ser inaugurada oficialment l'1 de juny del 2006.

Consulta tota la informació sobre el Palau Blaugrana i la Ciutat Esportiva des dels següents enllaços.