Imatge d'una celebració al Camp Nou ambs focs d'artifici

Camp Nou

Imatge aèria del Camp Nou amb el públic dibuixant un mosaic

Camp Nou

Actualment són 105x68, seguint la normativa que disposa la UEFA. Els principals materials emprats en la seva construcció havien estat el formigó i el ferro.

Des d'aquell llunyà any 1957, l'estadi ha experimentat moltes reformes i millores. Entre els més destacades cal assenyalar la inauguració de l’enllumenat, el 1959, el marcador electrònic de la tribuna, la sala de premsa, i d’altres. Al marge d’un seguit de millores concretes, certament el que més va canviar fesomia de l’estadi van ser les obres d’ampliació de 1982, realitzades per acollir la cerimònia inaugural del Campionat del Món. Es va construir aleshores la tercera graderia, amb una capacitat de 22.150 places noves.

Posteriorment a aquesta ampliació l’estadi ha experimentat noves millores, com la remodelació de la primera graderia, el 1994, que va suposar també rebaixar el nivell del terreny de joc. Múltiples obres que han fet possible que aquest estadi sigui avui un estadi de cinc estrelles, i que aculli al seu interior molts serveis del club, com el Museu, el Centre de Documentació i Estudis, Barça TV o el Centre de Medicina Esportiva.

Seu de grans esdeveniments

A part de ser el lloc on el FC Barcelona juga els seus partits, el Camp Nou ha estat l’estadi on s’han jugat diverses finals de competicions internacionals, tant de la Recopa com de la Copa d’Europa, a banda d’haver estat seu olímpica, en celebrar-se la final de la competició de futbol dels Jocs Olímpics de 1992. La més recent d'aquestes finals, però, és la de la Lliga de Campions de 1999, quan el Manchester United va imposar-se per 2-1 al Bayern Munic, en un partit que es va decidir als darrers instants.

També ha servit, en nombroses ocasions, com a seu de diversos esdeveniments de gran importància internacional. El públic de l'estadi ha vist als millors equips de futbol, però també ha pogut presenciar esdeveniments com ara concerts musicals de cantants com Lluís Llach, Bruce Springsteen, Michael Jackson, Josep Carreras, Julio Iglesias o grups com U2; actes solidaris com el d’Amnistia Internacional, o la visita del Papa Joan Pau II, el 7 de novembre de 1982.

I, a banda de tot això, naturalment, el Camp Nou ha estat l’escenari de solemnes celebracions blaugrana, com les del 75è aniversari, especialment el dia que es va estrenar el 'Cant del Barça' (27 novembre 1974), o els principals actes del Centenari, des de la jornada inaugural en què Joan Manuel Serrat va interpretar l’himne del club fins al partit culminant, que va enfrontar al Barça amb la selecció del Brasil, i en què van desfilar per la gespa del Camp Nou tots els exjugadors del club.