Vista general del Palau Blaugrana

Vista general del Palau Blaugrana

Data d'inauguració

23 d'octubre de 1971

Adreça

Avinguda Arístides Maillol, s/n

Aforament

7.585 espectadors

Esports

Bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala

Situació

Està situat a l'Avinguda Arístides Maillol, al barri de Les Corts de Barcelona, i a l'interior del complex que acull l'estadi del Camp Nou. Al costat del Palau Blaugrana, en un edifici annex, hi ha les oficines del club i la Pista de Gel. Dins de les instal·lacions del Camp Nou, aquesta instal·lació queda emmig de la FCBotiga Megastore i el Miniestadi.

Evolució de les graderies

Quan es va inaugurar, el Palau tenia capacitat per a 5.696 espectadors. La remodelació feta l’any 1994 va deixar l’aforament en 7.334 persones, quantitat que a l’octubre del 2007 va pujar fins a 7.585 gràcies a la darrera reforma. Precisament, la bonança de resultats de les seccions del club al llarg de la dècada dels 80, va provocar que el Palau quedés petit i, la secció amb més demanda de seguidors, el bàsquet, emigrés al Palau Sant Jordi, amb capacitat per a 17.000 espectadors (temporades 1990-92). Però, la diferència d'aforament era massa gran i, sumat a la dificultat d'accés a la muntanya de Montjuic, van impulsar el retorn al Blaugrana.

Espai reservat als homenatjats

Com a homenatge, del sostre del Palau pengen les samarretes dels jugadors més importants del FC Barcelona a la història de les seccions. Andrés Jiménez, Nacho Solozábal, Juan Antonio San Epifanio "Epi" i Roberto Dueñas pel bàsquet; Joan Sagalés, Iñaki Urdangarín, Òscar Grau, Enric Masip, Xavier O'Callaghan i David Barrufet per l'handbol; i Alberto Borregán, per l'hoquei; són els onze jugadors homenatjats.

Un escenari olímpic

A banda de ser testimoni dels èxits de les seccions, creant el mite de la "màgia del Palau" gràcies a les grans remuntades viscudes, el Palau Blaugrana va ser escenari de les competicions d'hoquei patins, judo i taekwondo en els Jocs Olímpics de Barcelona'92.

[[BOTOVERMELL::COMPRA++ENTRADES::http://www.fcbarcelona.cat/info-entrades/entrades-seccions::HOR::NF::TRACKING::::::]]