La unió de jugadors i simpatitzants fa possible activitats i esdeveniments de caràcter social i esportiu, reivindicant la història del club i garantint els recursos propis per assegurar la perdurabilitat de l’Agrupació i el seu paper social i solidari. Els valors que defineixen l’entitat són el barcelonisme, l’amistat, la solidaritat, el respecte i la memòria.

L’ABJ es va constituir el 1959 i és una de les organitzacions pioneres a tot Europa. En l’actualitat compta amb més de 900 socis, la majoria dels quals són jugadors no en actiu de qualsevol de les categories de futbol. La resta de membres són simpatitzants, aficionats blaugrana que es volen sentir a prop dels jugadors i dels seus projectes socials. Des del 2003, el President de l’ABJ és l’exjugador Ramon Alfonseda i compta amb 5 vicepresidents: Josep Moratalla, Tente Sánchez, Ferran Olivella, Eusebio Sacristán i Carles Puyol.

L’ajuda a l’exjugador, eix bàsic
L’eix principal de l’ABJ es basa en treballar per garantir unes condicions de vida dignes als exjugadors, a partir del suport econòmic, laboral, mèdic i formatiu. L’entitat també fomenta els vincles entre els exjugadors i s’ha convertit en el punt d’unió amb la història viva del FC Barcelona. És per aquest motiu que, a banda de promoure i difondre el sentiment blaugrana, l’ABJ també contribueix a la promoció dels valors del futbol a partir de l’experiència dels seus integrants.

Activitats esportives i projectes socials
L’Agrupació ofereix un espai d’entrenament per a tots els exjugadors a la Ciutat Esportiva Joan Gamper i disposa de diferents equips que participen en competicions oficials, partits benèfics i esdeveniments de promoció del barcelonisme. El 2006 va posar en marxa el projecte “Enganxa’t a l’esport”, per contribuir al foment de la pràctica de l’esport i a la prevenció del consum de drogues entre els joves. Des del 2010 que l’ABJ convoca cada any el Premi Barça Jugadors, per distingir amb el suport de tota l’afició culer el jugador del primer equip amb un comportament més exemplar de la temporada.

L’ABJ forma part de la Federació Espanyola d’Associacons de Futbolistes Veterans (FEAFV) i de la Federació Europea d’Exjugadors de Futbol (EFPA).

Agrupació Barça Jugadors
Camp Nou (porta 1) 
Av. Arístides Maillol, s/n 
08028 Barcelona

Tel: 93.496.36.39 
Fax: 93.496.36.20 

Web: www.jugadorsfcbarcelona.cat
E-mail: info@jugadorsfcbarcelona.cat

Horari:
De dilluns a divendres, de 09.00 a 13.00 i de 16.00 a 20.00

Agrupació Barça Jugadors

Camp Nou (porta 1)
Av. Arístides Maillol, s/n
08028 Barcelona

Tel: 93.496.36.39
Fax: 93.496.36.20

Web: www.jugadorsfcbarcelona.cat
E-mail: info@jugadorsfcbarcelona.cat