Amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la primera Copa d’Europa, guanyada el 20 de maig del 1992 a l’antic estadi de Wembley, el Club fa una crida a tots els socis i aficionats culers a que facin arribar el seu material fotogràfic i audiovisual d’aquell dia per incloure’l en una exposició l’Espai Wembley 25 habilitada en el Museu del FC Barcelona.

Aquest espai està situat en la primera planta del Museu i pretén implicar totes aquelles persones que van viure en directe la final perquè puguin compartir tots els seus records. Per poder fer-ho i formar part d’aquesta exposició, cal que els socis i aficionats que van ser a Wembley el 20 de maig del 1992 facin arribar els seus fotos o vídeos d’aquell dia. D’aquesta manera, el Club podrà rememorar aquella nit del 20 de maig del 1992 també des de la seva vessant més social. Entre tots els que aportin material fotogràfic i audiovisual se sortejarà una samarreta signada pel Dream Team.

Els socis i aficionats que vulguin participar poden fer arribar el seu material fotogràfic audiovisual mitjançant dues vies: online, a través del formulari habilitat al web del Club, o presencialment, a l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB). Allà es farà la recollida i la posterior digitalització del material abans de retornar-lo als propietaris al cap d’uns dies.

Amb motiu d’aquesta efemèride, també s’ha activat un ‘microsite’ en la web del Club per poder conèixer totes les activitats que es duran a terme per commemorar aquests 25 anys de la primera Copa d’Europa. De caràcter dinàmic, s’aniran incorporant les notícies que tinguin a veure amb aquesta celebració, de la mateixa manera que es podran reviure els millors moments de la final i recordar tots els integrants d’aquella plantilla històrica.

Altres accions commemoratives

Cal recordar que el Club està realitzant altres accions per commemorar aquella fita de fa 25 anys. Algunes de les iniciatives ja dutes a terme són el disseny de la samarreta d’aquesta temporada, que està inspirada en la que va lluir l’equip blaugrana en la campanya 1991-92; el del carnet de soci d’enguany o l’elecció de la Sampdoria com a rival convidat en el Trofeu Joan Gamper de l’estiu passat. 

Entre els actes a celebrar en els pròxims mesos, destaca un partit entre el Dream Team i un equip de jugadors llegendaris, a principis del mes de juny, un cicle de ponències, un documental i una programació especial a Barça TV, entre d’altres.

L’objectiu d’aquesta celebració és implicar a totes les persones que van participar en aquella gran fita, tant des d’un punt de vista esportiu, com social i institucional.