ELECCIONS 2015. Candidat - Freixa

ELECCIONS 2015. Candidat - Freixa

Acabats els estudis, que sempre compaginava amb l’esport, concretament amb el futbol, va començar a exercir com a advocat, el mateix ofici que desenvolupa el seu pare, l’Antoni, qui també és un advocat destacat. La seva mare, la Maria, és historiadora. Dels dos va aprendre per sobre de tot la cultura del treball, de l’esforç i de la perseverança.

Advocat col·legiat a l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona des de 1997, una vegada llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona el 1991, completa la seva formació amb la preparació de les Oposicions al Cos d'Advocats de l'Estat. És soci del despatx professional Freixa Advocats, especialista en Dret Civil, Mercantil, Processal i Esportiu.

Ha estat professor de Dret Civil a la Universitat de Barcelona, ponent en cursos de postgrau i màsters a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Ramon Llull, així com conferenciant en diverses institucions acadèmiques, nacionals i internacionals, a més d’exercir com a tertulià en nombrosos mitjans de comunicació entre el 2005 i el 2010.

El dret i la seva professió han estat una excusa o un camí per apropar-se al món pel qual sent passió i devoció, el futbol. El Toni ha estat futbolista amateur fins a l'any 2003 en clubs com el Mollet, Escolapis de Sarrià o la Penya Anguera.

Deixeble del mestre Laureano Ruiz als Escolapis Sarrià durant la seva etapa de formació, va conèixer el futbol des d'un punt de vista més tècnic i expert. El seu vincle amb el futbol és tan estret que encara segueix jugant la Lliga de Veterans de la Federació Catalana de Futbol amb el CF Hristo Stoichkov Barcelona. També ha format part de l’equip guanyador de la Lliga de Socis del FC Barcelona en 4 ocasions.

En Toni és pare de 3 fills, dos nens bessons de 13 anys (jugadors de l’equip infantil de futbol de la Penya Anguera) i una nena d’11 anys (jugadora d’hoquei herba), nascuts del seu matrimoni amb l’Alícia.

Ha seguit l’equip des de ben jove i ha recorregut molts i molts quilòmetres tant arreu de l’Estat com a tots els camps d’Europa on l’equip ha disputat eliminatòries i finals de Champions, Recopa, Supercopa d’Europa… En definitiva allà on el Barça ha necessitat el suport de la seva afició, allà ha estat.

El 2000 donà suport a la candidatura de Lluís Bassat com a voluntari i com a interventor. Anys més tard, del 2003 al 2005, exerceix com a Lletrat Assessor de la Junta Directiva de Joan Laporta i, a més, és membre de la Comissió de Disciplina. Nomenat President de la Comissió de Disciplina al febrer de 2014 deixa de ser-ho a l’octubre de 2014.

L'any 2010 esdevé Secretari de la Junta Directiva i Portaveu durant el mandat de Sandro Rosell. Deixa de ser Portaveu al febrer de 2014 i de ser Secretari de la Junta Directiva a l’octubre de 2014.

Ha estat 12 anys vinculat al Club on ha assolit una gran experiència i coneixements de la gestió d’un club de futbol. Una experiència que li ha servit per aprendre dels encerts i desaprendre dels errors, i que a hores d'ara l'ha encoratjat per ser candidat a la Presidència del millor Club del món.

L’experiència ha de servir com el principi de la millora pel futur. I aquest punt, tant de partida com d’inflexió, ha de venir precedit de canvis. De gestió lleial al soci i no a l'interès personal.

L’equip directiu que ha format el Toni és un equip ple d’il·lusió i passió barcelonista. Es caracteritza per una trajectòria professional on l’esforç, la perseverança, la lluita i la capacitat de treball han estat les claus per aconseguir èxits professionals en les seves respectives tasques professionals.

Un equip directiu on el Toni Freixa ha impulsat, des del primer dia, treballar col·legiadament. Un equip que té com a primer principi, construir i agrupar.