El FC Barcelona és un referent al món pel seu estil de joc. Una manera de jugar que se segueix des del primer equip fins al darrer del futbol formatiu i que s’ha convertit en una manera d’entendre el futbol i la vida. El Club creu en aquest estil que el fa diferent a la resta. Tres equips professionals, 13 amateurs i quatre de futbol femení formen el Futbol Formatiu del FC Barcelona.

Més de 300 jugadors i jugadores que formen part de la Masia i que comparteixen un mateix somni: arribar al primer equip.

Debutar al Camp Nou al costat d’Iniesta, Messi, Busquets o Piqué o jugar la UEFA Women’s Champions League al Miniestadi amb Martens, Vicky Losada, Alexia o Toni Duggan és el seu objectiu.

Ells són, per tant, el futur del Barça. Però per arribar a aconseguir-ho han de recórrer abans un camí on tots aprendran a parlar el mateix llenguatge. Una filosofia de joc on la pilota serà el seu gran company de viatge. El gran tresor.

Aprendran a estimar-la i a respectar-la i, sobretot, aprendran a gaudir jugant-hi. Aquesta és la clau. El fet diferencial.

La possessió de la pilota és la força dels equips blaugrana i fer-la rodar és l'homenatge més gran que poden fer al futbol.

Cal temps per interioritzar aquest llenguatge, però quan aquests més de 300 nois i noies que formen el futbol formatiu el senten com a propi, com han fet tants i tants jugadors de la Masia en les darreres dècades, és quan s’adonaran que el model Barça ja el porten a dins i que estan preparats per fer el pas definitiu cap al Camp Nou o el Miniestadi, com han fet abans Amor, Guardiola, Xavi, Iniesta, Messi, Sergio, Pedro i Sergi Roberto, entre molts d’altres, i com han fet darrerament Leila Ouahabi, Olga García i Aitana Bonmatí al Femení.