Un dels trets fonamentals de l’essència del FC Barcelona és la vocació poliesportiva. Els esports professionals del Club, a més del futbol, són el bàsquet, l’handbol, el futbol sala i l’hoquei patins, que formen part de l’estructura del Club amb un objectiu d’excel·lència en tots els seus àmbits.

Els esports professionals tenen com principal repte poder farcir de jugadors formats amb el model Masia els seus respectius primers equips. Amb aquest objectiu es treballa a les categories de formació dels equips professionals formatius amb l'estructura següent:

Bàsquet

Amb el bàsquet treballen 6 equips, dos de categoria infantil, dos cadets, un júnior i el Barça B, que competeix a la LEB Or, segona categoria del bàsquet estatal amb un pavelló propi d’entrenaments i partits a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Handbol

També compten amb sis equips les categories de formació l’handbol, amb sis equips que es divideixen en dos infantils, dos cadets, un juvenil i el Barça B, que juga la Divisió d'Honor Plata, la Segona Divisió de l’handbol estatal, en una feina que es desenvolupa al pavelló d’handbol de la Ciutat Esportiva.

Futbol sala

Els 5 equips de formació de la secció de futbol sala -aleví, infantil, cadet, juvenil i Barça B, que juga la 2a Divisió de la LNFS-, treballen diàriament al pavelló que el Club els assigna a la Ciutat Esportiva.

Hoquei patins

El pavelló de les Llars Mundet acull els sis equips de la secció d’hoquei patins amb un equip aleví, un infantil, un juvenil, un júnior i dos equips filials: el Barça B i el Barça C, que competeixen a la Nacional Catalana i a la 1a Nacional.