Josep Maria Bartomeu i Floreta

Josep Maria Bartomeu i Floreta (Barcelona, 6 de febrer del 1963) es va fer soci del Barça el 20 d’abril del 1974 i actualment n’és el número 15.247. Es va estrenar com a president del FC Barcelona el 23 de gener del 2014, dia en què Sandro Rosell va presentar la seva dimissió. El fins aleshores vicepresident esportiu va assumir el càrrec i en les eleccions del 18 de juliol del 2015 la seva candidatura va ser la vencedora, amb gairebé el 55% dels vots, molt per sobre dels altres tres candidats.

Abans d’arribar a la presidència, Bartomeu ja havia exercit diferents càrrecs directius al FC Barcelona. Entre el 2003 i el 2005 va ser directiu responsable de les seccions d’handbol i de bàsquet, mentre que el 2010 va tornar al Club com a vicepresident esportiu.

Amb Josep Maria Bartomeu a la presidència del Club, els equips professionals del Club han mantingut els èxits esportius. Destaca especialment el triplet aconseguit per l’equip de futbol la temporada 2014/15, amb Lliga, Copa i Champions.

Un dels seus principals reptes, fixat en el Pla Estratègic del Club, és convertir el Barça en la institució esportiva més admirada, estimada i global, amb una facturació l’any 2021 al voltant dels 1.000 milions d’euros i la construcció de l’Espai Barça, el millor complex esportiu del món al centre d’una gran ciutat, així com també mantenir l’excel·lència esportiva.

Casat i pare de dos fills, és soci i conseller delegat de les empreses ADELTE Group (enginyeria per a ports i aeroports, líder mundial en solucions d’embarcament i en el disseny de vehicles de transport per a grans càrregues) i EFS, Equipo Facility Services (grup d’empreses de serveis per al manteniment integral de terminals i d’equips electromecànics).