ELECCIONS 2015. Candidat - Laporta

ELECCIONS 2015. Candidat - Laporta

Nascut a Barcelona el 29 de juny del 1962, Joan Laporta i Estruch és advocat, soci fundador i titular del bufet Laporta & Arbós Advocats Associats.

Laporta va ser escollit president del FC Barcelona el 15 de juny del 2003 quan va obtenir 27.138 vots (52,7%), i l’estiu del 2006 va ser reelegit com a  president del Club.

Esportivament, la primera temporada, amb Frank Rijkaard a la banqueta l’equip va tenir una clara línia ascendent, fins a quedar segon a la Lliga. La temporada següent, 2004/05, es va assolir el títol de Lliga, que feia sis anys que no s’aconseguia. Les expectatives d’aquell equip es van confirmar la temporada següent, quan, a més de tornar a repetir el títol de Lliga, es va guanyar la final de la Champions disputada a París, la segona del seu palmarès.

El juny del 2008 va ser presentat com a entrenador del primer equip Pep Guardiola, en qui la Junta havia confiat un any abans com a entrenador del Barcelona B, equip que quedava ara en mans de Luis Enrique, a qui Laporta donava confiança per continuar la feina iniciada amb Guardiola. Començava així una temporada brillant en què el Barça va assolir l’èxit en totes les competicions en què participava, amb alguns partits memorables, com la victòria per 2-6 al Santiago Bernabéu. L’equip va guanyar la Copa del Rei, la Lliga i la Champions, en la final disputada a Roma amb el Manchester United. En iniciar-se la temporada següent aquest palmarès es va ampliar fins a convertir-lo en l’equip de les Sis Copes, gràcies als èxits en la Supercopa d’Espanya, la Supercopa d’Europa i finalment el Mundial de Clubs. A aquest brillant 2009 el president Laporta encara va poder afegir un nou èxit, el  títol de Lliga 2009/10.

En l’àmbit poliesportiu, durant els set anys de mandat de Joan Laporta les quatre seccions professionals del Club van aconseguir proclamar-se campions d’Europa.

En l'àmbit econòmic els ingressos van augmentar en un 300%  en els set anys de mandat de Laporta, mentre que la massa social va augmentar dels 106.135 als 173.701 socis. Al capdavant del Barça, Laporta ha estat capdavanter en la lluita contra els violents als estadis.

Amb la divisa 'Més que un club al món’ Joan Laporta va signar diversos acords de col·laboració amb l’Unicef, la Unesco o l'Acnur a través de la Fundació FC Barcelona. Amb la històrica signatura de l’acord amb l’Unicef, a Nova York, el setembre de 2006, el FC Barcelona es comprometia a col·laborar econòmicament amb l’associació per a la protecció de la infància, i a més lluiria el seu anagrama a la samarreta del primer equip de futbol. Es tractava d’un plantejament inèdit que volia reforçar l’estratègia de convertir el Barça en més que un club al món i l’omplia de contingut.

Com a president del FC Barcelona el Barça ha projectat al món la imatge d’un Barça solidari i catalanista que ha coincidit amb el Barça més universal de la història.