Disseny del logotip del Grup Edelmira Calvetó

Grup Edelmira Calvetó

El nom d’Edelmira Calvetó, la primera sòcia del FC Barcelona, va ser l’escollit per anomenar el grup de treball que va crear la Junta Directiva, a instàncies de les seves membres Susana Monje i Pilar Guinovart, per recuperar la memòria històrica de la dona barcelonista, reivindicar el paper de les sòcies, impulsar el protagonisme de la dona dins el Club i reflexionar sobre el paper de la dona en l’esport.

Aquest grup està format actualment per Maria Teixidor, directiva i vicesecretària de la Junta, que el presideix; Susana Monje, ex vicepresidenta econòmica; Sor Lucía Caram, patrona de la Fundació; Roser Tiana, membre de la Comissió Social; Cristina Fàbregas, presidenta de la Penya Blaugrana Sallent i secretària de la Federació de Penyes Blaugrana del Bages, Berguedà i Cerdanya; i Marta Unzué, capitana del Barça Femení.

La primera acció que va liderar el grup va ser la Llotja Presidencial integrada únicament per dones barcelonistes, al març del 2011, en un partit de Lliga davant el Saragossa. Aquella imatge va fer la volta al món i va permetre visualitzar la voluntat de la Junta de reivindicar el paper històric de la dona barcelonista i, en especial, la figura d’Edelmira Calvetó, de la qual molts socis van tenir coneixement gràcies a aquella iniciativa.

El grup Edelmira Calvetó ha seguit fent feina interna per impulsar altres accions per fomentar la visibilitat de les dones sòcies i esportistes del FC Barcelona. En aquest espai especial al web del Club es podran trobar agrupades totes les notícies relacionades amb el Barça i la dona, així com tota l’activitat esportiva dels equips femenins del nostre Club.