- Pattern Design + Estudi Massip – Bosch Arquitectes

PATTERN DESIGN és un estudi d'arquitectura amb base a Londres fundat el 2009. Els seus projectes, nacionals i internacionals, abasten un divers rang tipològic que va des d'esports, educació, residencial i disseny urbà. La filosofia de Pattern es basa en una innovadora metodologia de disseny paramètric on la natura i les matemàtiques són pilars fonamentals. Patttern Design s’ha unit amb l’arquitecte Enric Massip-Bosch, que té un ampli coneixement de Barcelona i una gran experiència en qualsevol tipologia de projectes d’edificació, com ara la Torre Telefònica.

 

National Gymastics Arena a Baku.

- GMP + GCA Arquitectes

GERKAN, MARK UND PARTNER és un estudi alemany, amb seu a Hamburg, que té un alt grau d’especialització en projectes d’arquitectura esportiva, tant en estadis de futbol com en arenes multiesportius. GMP ha desenvolupat el Basketball Arena a Donguang, a la Xina, o el Cristall Hall, a Bakú, entre altres projectes indoor de gran complexitat. L’equip local que es presenta conjuntament amb GMP és GCA, amb una sòlida experiència en el desenvolupament de projectes a Barcelona, com la nova seu corporativa de Puig i hotels como Casa Fuster o el Mirror.

 

Donguang Arena, a la Xina.

- HOK + TAC Arquitectes

HOK Architeture és una de les firmes més importants dels Estats Units pel que fa a l’arquitectura i l’enginyeria, amb experiència en projectes arreu del món i de qualsevol tipologia. HOK ha desenvolupat l’American Airlines Arena de Miami, el Nationwide Arena d’Ohio o l’Stockton Arena, a Califòrnia. A més, l’equip que HOK proposa també té experiència com a arquitecte responsable del First Direct Arena, a Leeds. Per la banda local, Eduard Gascón de TAC Arquitectes, lidera un equip sòlid, amb una gran experiència en el desenvolupament de tot tipus de projectes a Barcelona, com el premiat Parc del Turó de Can Mates, el Centre Tecnològic de Manresa i diferents edificis d’oficines a Barcelona.

 

L’Stockton Arena, a Califòrnia.

 - MAKE + BCQ Arquitectes

MAKE és un dels equips d’arquitectura de Londres amb més projecció internacional, amb projectes arreu del món de gran arquitectura estètica. L’equip ha participat en el desenvolupament del The Copper Box Arena o el Datford Dojo, tots dos edificis per als Jocs Olímpics de Londres. L’equip local que acompanya MAKE és l’estudi català Baena Casamor Arquitectes, un despatx solvent i amb experiència contrastada en el desenvolupament de projectes a Catalunya, tant d’edificació com d’urbanisme, com la Biblioteca Joan Maragall, a Sant Gervasi; l’edifici Marina Forum o diverses instal·lacions esportives municipals.

 

The Copper Box, a Londres.

Mangado Arquitectos + Bach Arquitectes + R.Sanabria Arquitectes + I.Paricio

Aquest és un equip format per diferents estudis nacionals i locals, tots amb un reconegut prestigi tant en l’àmbit nacional com en l’internacional. El primer integrant és l’arquitecte Francisco Mangado, que ha desenvolupat projectes de gran bellesa i valor arquitectònic, com el Baluarte, a Pamplona, o projectes esportius com les piscines municipals de Vigo o el camp de futbol de Palència. El segon estudi és Bach Arquitectes, un equip amb diversos premis de prestigi, que ha realitzat projectes com la nova seu del Banc Sabadell a Sant Cugat. El tercer integrant està liderat per Ramon Sanabria, arquitecte de gran prestigi a Catalunya, amb el desenvolupament de projectes com l’Institut Dexeus, a Barcelona, o el nou Campus d’ESADE, a Sant Cugat. Finalment, l’arquitecte Ignacio Paricio aporta un alt coneixement dels sistemes constructius, que ha quedat latent en projectes com l’Illa de la Llum a Diagonal Mar o projectes esportius com el Palacio Municipal de Deportes de Granada.

 

Palacio Municipal de Deportes de Granada.

- Wilkinson Eyre Architects + Alonso Balaguer Riera Arquitectes

Wilkinson Eyre és una firma d’arquitectura londinenca, que ha desenvolupat tot tipus de projectes en diferents països del món. Dins del seu portafolis esportiu trobem projectes com el Basketball Arena, del Jocs Olímpics de Londres 2012; o el Liverpool Arena & Convention Center. El seu partner local és el despatx d’arquitectura Alonso Balaguer Riera, que aporta una solidesa de coneixement en projectes com el centre d’oficines Viladecans Business Park o el Cima Wellness O2.

Basketball Arena, a Londres.