Andoni Zubizarreta.

Andoni Zubizarreta i Ureta, nascut el 23 d’octubre del 1961 a Vitòria (Àlaba), va ser el director de l’Àrea de Esportiva del Futbol Professional des del 2010 fins al gener del 2015.

Abans d’incorporar-se a l’estructura executiva del Club, va ser director general esportiu de l’Athletic Club entre el 2001 i el 2004. També va col·laborar en diversos mitjans de comunicació.

Zubizarreta és una institució en el món del futbol i en el barcelonisme. Format a l’Athletic Club, on va guanyar dues Lligues a principis de la dècada dels vuitanta, el 1986 va arribar a la porteria del Barça. 

De blaugrana es va consolidar com un dels millors porters del moment. A partir del 1988 es convertiria en un dels puntals del Dream Team, que seguint la batuta de Johan Cruyff alçaria, entre d’altres, la primera Copa d’Europa i quatre Lligues seguides.

La seva etapa com a jugador al Camp Nou va finalitzar el 1994 amb 490 partits a l’esquena. Penjaria les botes al València quatre temporades més tard, després d’haver disputat el seu quart Mundial amb la selecció espanyola (amb qui va disputar 126 compromisos).