Una imatge del concert de Bruce Springsteen al Camp Nou el passat mes de maig.

Una imatge del concert de Bruce Springsteen al Camp Nou el passat mes de maig. | www.fcbarcelona.cat

L'Estadi del Camp Nou va sofrir una total transformació per poder acollir el concert que va efectuar el músic nord-americà Bruce Springsteen al mes de maig passat.

L'operatiu organitzatiu del concert va ser llarg i minuciós, però tot va funcionar a la perfecció, tot i l'enrenou i el moviment que va existir a l'Estadi els dies abans i després del concert, en les fases de muntatge i desmuntatge.  

El 8 de maig, just després d'acabar l'últim partit de Lliga a l'Estadi contra l'Espanyol, va iniciar-se la fase de muntatge per al concert de Bruce, que va tenir lloc el dia 14. Les condicions climatològiques no van ser favorables durant la setmana de muntatge, especialment els primers dies, en què va ploure gairebé tot el dia. Tot i així, no va ser un obstacle perquè tot el muntatge anés ‘on time’.

El muntatge va requerir més de 9.000 m2 de protecció per cobrir tota la superfície de gespa i el tartan del voltant, i després del concert, ràpidament es van iniciar les tasques de desmuntatge que van finalitzar dos dies després.

El gran escenari des del qual va actuar Bruce Springsteen i la seva banda es va situar al Gol Sud, mentre que els 65.464 espectadors es van repartir entre les graderies del Camp Nou i sobre la mateixa gespa, on es van situar 15.277 seguidors del músic nord-americà. Finalment, un total de 1.400 persones van estar treballant al Camp Nou durant la celebració del concert.