Confederació Mundial de Penyes

penyes.jpg

Els orígens del moviment de penyes

El moviment de penyes del FC Barcelona forma part de l’Àrea Social del Club i és inherent a la seva història. Amb un recorregut centenari, la primera menció oficial d’una Penya Barcelonista en un document del Club va ser el 1919, quan es va organitzar un ball al camp del carrer Indústria per a jugadors i aficionats. El 1944 es va crear la primera penya barcelonista contemporània i, des de llavors, les penyes, formades per socis i seguidors, són un dels principals motors del FC Barcelona i es caracteritzen pel seu suport incondicional a tots els equips del Club i el seu ferm compromís amb la societat a través de l’impuls d’activitats que prenen com a eix la dinamització social i esportiva de les localitats on es troben presents. Al llarg de tot aquest temps, han demostrat la seva solidesa com a entitats independents, així com una important dedicació en l’àmbit social i solidari.

Es tracta d’entitats que representen molt més que l’alè en una grada i les celebracions en un local perquè són els que et fan sentir com a casa, les veritables ambaixades del barcelonisme arreu del territori, obertes a tothom.

La confederació Mundial de penyes

Fruit de la solidesa, neix el 2015 la Confederació Mundial de Penyes, entitat que engloba el moviment de penyes des d’un enfocament global i que ofereix espais blaugrana que fomenten l’esport, la solidaritat i el civisme mitjançant nombroses activitats al territori, tant en el marc nacional com en l’internacional.

Des de llavors, aquest moviment s’ha caracteritzat per una forta efervescència, i cada vegada és més nombrós i visible. En aquesta línia, la Confederació, amb només quatre anys de trajectòria, ha aconseguit agrupar les 1.247 penyes oficials, amb una presència cada cop més acusada en el marc internacional; 435 pertanyen a Catalunya, 678 a la resta d’Espanya i 134 a la resta del món.

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut