És possible aixecar un 2-0 advers?

És possible aixecar un 2-0 advers?

Els culers ja van remuntar el mateix resultat el 1966 davant el Mallorca, ja que van guanyar 5-1 a la tornada

Tocarà remuntar. El FC Barcelona va caure al Sánchez-Pizjuán davant el Sevilla en el partit d’anada dels quarts de final de la Copa del Rei (2-0). El vigent campió –i guanyador de les darreres quatre edicions– haurà de remuntar al Camp Nou si vol estar a la ronda següent. El matx, que tindrà lloc el proper dimecres a les 21.30 h, necessitarà la millor versió dels homes de Valverde i també de l’afició de l’Estadi, per intentar capgirar l’eliminatòria.

Però..., és possible aixecar un 2-0 advers a la Copa? Si ens fixem en els precedents, els blaugranes ja ho van aconseguir l’any 1966, quan van perdre 2-0 a l’anada dels vuitens contra el Mallorca per acabar guanyant 5-1 a la tornada. Tot i així, a la resta de precedents amb 2-0 a la Copa –fins a sis més– la fortuna no va caure del cantó culer i la remuntada no va ser possible. Cal destacar, però, que tots aquests precedents daten de fa més de 25 anys, i que en els últims anys el FC Barcelona ha aconseguit diverses remuntades que conviden a l’optimisme.

La darrera remuntada contra el Sevilla

De fet, el FC Barcelona ja sap el que és remuntar dos gols al Sevilla a doble partit. A l’inici del curs 2010/11, barcelonistes i sevillistes es van veure les cares a la Supercopa d’Espanya. Els andalusos van vèncer a l’anada per 3-1, i els culers havien de remuntar els dos gols de diferència a la tornada a l’Estadi.

Els blaugranes, llavors dirigits per Josep Guardiola, van superar el Sevilla a la tornada per un contundent 4-0, que els va permetre alçar el primer títol d’una temporada on s’acabaria aconseguint també la Lliga i la Champions. Un gol de Konko en pròpia porteria i un hat-trick de Leo Messi van culminar la remuntada en una eliminatòria en què ja hi eren Sergi Gómez (llavors al Barça), Sergio Busquets, Gerard Piqué i Jesús Navas.

 Ara toca tornar a viure una nit màgica al Camp Nou per poder accedir a les semifinals de Copa per 9è any consecutiu. Cal recordar que els de Valverde ja van remuntar el 2-1 als vuitens de final davant el Llevant guanyant 3-0 a la tornada a l’estadi blaugrana. Som-hi, Barça! Som-hi, Camp Nou!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut