El Barça torna a una final 34 anys després

Els blaugranes s’han imposat a l’Hernani i el 28 d’abril seran a la final, en la qual s’enfrontaran a l’Alcobendas

El Barça tornarà a disputar una final de Copa. Després d’esperar 34 anys, el rugbi blaugrana, un dels esports amateurs del FC Barcelona, tornarà a lluitar per un títol estatal. El conjunt dirigit per Sergi Guerrero s’ha imposat aquest matí a l’Hernani CRE en un matx marcat per l’estratègia.

La pluja, que apareixia i desapareixia cada cinc minuts, ha fet que el Landare Toki estigués completament enfangat, cosa que ha condicionat tot el partit. “Sabíem a què veníem” assegurava el tècnic blaugrana, Sergi Guerrero, que ha estat capaç de llegir el duel a la perfecció des de l’inici. El Barça elèctric al qual estem acostumats ha deixat pas al Barça estrateg, que ha convertit la semifinal de Copa en una partida d’escacs.

El peu ha estat el gran dominador als primers 40 minuts. Primer, perquè ambdós equips buscaven pressionar el rival allunyant la pilota per posteriorment apujar la pressió. I segon, perquè tots els punts de la primera meitat han arribat mitjançant cops de càstig. Els locals s’han avançat inicialment (0-3), però només dos minuts més tard Bautista Guemes ha posat l’empat (3-3) i, en l’última acció de la primera part, ha avançat el Barça amb el segon xut a pals (3-6).

Pas endavant

A la represa s’ha passat dels escacs a la lluita romana en pocs minuts. L’enfrontament ha entrat en una fase de màxima intensitat en què cada ruck era una lluita. Al minut tres Guemes ha tornat a anotar per situar el 3-9. Ha estat un xut a pals que semblava encarrilar les coses per al conjunt català. Els locals, però, s’han fet forts en els punts de trobada i han pogut anotar la primera marca del partit per tornar a agafar avantatge (10-9).

Els blaugranes, que començaven a sentir-se més còmodes al fang, han tornat a agafar la davantera gràcies, un cop més, al peu del 10 argentí (10-12). La sentència ha arribat a cinc minuts del final amb l’assaig d’Immanol Martínez, que ha situat el 10-19 a l’electrònic. Abans del final encara hi ha hagut temps per a un cop de càstig més per al Barça, que ha deixat el 10-22 definitiu.

La final, el 28 d’abril a Madrid

Una victòria esperada per al rugbi blaugrana, que continua escrivint una plana històrica. El conjunt de Sergi Guerrero disputarà la final el 28 d’abril a El Central de la Universitat Complutense de Madrid. El rival, l’Alcobendas, que ha superat el SilverStorm El Salvador per 18 a 9.